ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Γιατροί από την Κίνα αποκάλυψαν το βασικό λάθος των Ευρωπαίων στη διαχείριση του κορονοϊού με βάση τη δική τους εμπειρία.

Την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ευρώπη, γιατροί από την Κίνα και συγκεκριμένα από την Γουχάν βλέπουν ανησυχητικά σημάδια παρόμοιων λαθών με αυτά που έγιναν στην Κίνα.

Το σημαντικότερο, μεταξύ αυτών, είναι η ανεπαρκής προστασία των εργαζόμενων στην Υγεία, γεγονός που οδηγεί σε υψηλό ποσοστό μολύνσεων μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών.

Στη Γουχάν η έλλειψη κατανόησης της ασθένειας και η έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού κατά τις πρώτες εβδομάδες εξάπλωσης του κορονοϊού, τον Ιανουάριο, προκάλεσε χιλιάδες κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας, τη στιγμή που αυτοί φρόντιζαν ασθενείς, όπως μετέδωσε το Bloomberg. Τουλάχιστον 46 εξ αυτών έχουν πεθάνει.

«Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας κολλούν την ασθένεια κατά την καθημερινή τους δραστηριότητα και η αναλογία είναι αρκετά παρόμοια με την προηγούμενη κατάσταση στη Γουχάν», δήλωσε ο Χου Ντονγκ, καθηγητής γαστροεντερολογίας στο νοσοκομείο Peking Union Medical College.

«Πρέπει να προστατεύσουμε το ιατρικό προσωπικό μας», υπογράμμισε.

Ο Χου μίλησε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο τη Δευτέρα, μαζί με άλλους τρεις κορυφαίους Κινέζους γιατρούς.

Οι χώρες της Δύσης αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προστατευτικό ιατρικό υλικό, όπως μάσκες, ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνεται, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

Στην Γουχάν, οι ωτορινολαρυγγολόγοι και οι οφθαλμίατροι μολύνονταν σε υψηλότερα ποσοστά από τους συναδέλφους τους στα ίδια νοσοκομεία, δήλωσε κατά την ίδια ενημέρωση ο Ντου Μπιν, διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Peking Union Medical College.

«Η προσωπική μου ερμηνεία είναι ότι αυτοί οι γιατροί έχουν πολύ στενή επαφή με τους ασθενείς, αυτός είναι ο βασικός λόγος που εύκολα μολύνονταν», δήλωσε.

«Είναι σημαντικό οι γιατροί να εκπαιδεύονται πώς να προστατεύονται», πρόσθεσε.

Tags:
Κίνα, Ευρώπη, γιατροί, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK