ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου κορονοϊού που μπορεί να «ξεγελάσει» το τεστ ανίχνευσης αποκαλύπτει Ρώσος ειδικός, μιλώντας στο Sputnik.

Ο νέος κορονοϊός μπορεί να «εξαφανιστεί» και να «επανεμφανιστεί» στο σώμα ενός ασθενούς κι έτσι πρέπει να γίνουν αρκετά τεστ ανίχνευσης για να διαπιστωθεί εάν κάποιος νοσεί, δήλωσε ο ακαδημαϊκός Βίκτορ Μαλέεβ του Ινστιτούτου Ερευνών Επιδημιολογίας της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την Παρακολούθηση της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και της Ευημερίας του Ανθρώπου (Rospotrebnadzor), μιλώντας στο Sputnik.

«Ο νέος κορονοϊός έχει μια ύπουλη ικανότητα, μπορεί να εμφανιστεί ή να εξαφανιστεί στο σώμα. Τι εννοώ; Για παράδειγμα, εάν ένας ασθενής αφυδατώνεται, κάνει συχνά γαργάρες, εισπνέει κάτι, μετά ο ιός μπορεί να μην εμφανιστεί στις εξετάσεις του. Ενώ, σε δεύτερο τεστ μπορεί να εμφανιστεί. Ως εκ τούτου, πρέπει να επαναλάβετε το τεστ πάνω από μία φορές», εξήγησε ο ειδικός.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα, είχαν ελεγχθεί μέχρι την Τετάρτη πάνω από 6.000 εργαστηριακά δείγματα για κορονοϊό, όπως είχε ανακοινώσει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ρώσοι επιστήμονες κατέγραψαν το γονιδίωμα του κορονοϊού

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι Ρώσοι επιστήμονες κατέγραψαν την πλήρη ακολουθία του γονιδιώματος του νέου κορονοϊού.

Το υπουργείο εξήγησε ότι το γονιδίωμα,  που προέρχεται από ασθενή που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίων και αντιιικών φαρμάκων για τη θεραπεία.

Tags:
έλεγχος, τεστ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK