ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι από τον κορονοϊό, τονίζει Αμερικανός καθηγητής. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Οι ηλικιωμένοι και κυρίως αυτοί με υποκείμενα νοσήματα είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι 20χρονοι είναι άτρωτοι στον COVID-19.

Σχεδόν 1 στους 5 ασθενείς, ηλικίας 20 έως 44 ετών έχει αρκετά σοβαρά συμπτώματα και χρειάζεται εισαγωγή σε νοσοκομείο, ενώ ο 1 στους 25 (δηλαδή το 4%) χρειάζεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σύμφωνα με την τελευταία αναφορά των επιστημόνων των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC Morbidity and Mortality Weekly Report).

Όσον αφορά τους νέους, χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του καθηγητή Μπάρι Μπλουμ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ:

 «Αν οι 20χρονοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι στη νόσο, έχουν λάθος. Υπάρχουν 20χρονοι που έχουν πεθάνει από αυτή τη νόσο στην Κίνα, στην Ιταλία και αλλού».

Αμερικανοί επιστήμονες ανέφεραν ότι ο κορονοϊός είναι άκρως μεταδοτικός και γι' αυτό οι νέοι πρέπει να πάρουν σοβαρά το ζήτημα των μέτρων αποφυγής των κοινωνικών επαφών, ώστε να μη μεταδώσουν τον ιό σε πιο ευπαθείς ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία από τις ΗΠΑ, περίπου το 70% των άνω των 85 ετών που μολύνονται από τον κορονοϊό χρειάζονται εισαγωγή στο νοσοκομείο, ενώ σχεδόν το 30% πεθαίνουν.

Σχεδόν το 60% των ασθενών 75 - 84 ετών πρέπει να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ το 10% πεθαίνουν.

Στην ηλικιακή ομάδα έως 19 ετών, μόνο το 2,5% έχει χρειαστεί να εισαχθεί στο νοσοκομείο και κανένας σε ΜΕΘ, ούτε έχει υπάρξει προς το παρόν θάνατος στις ΗΠΑ.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ηλικιωμένοι, νέοι, COVID-19, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK