07:46 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Την ώρα που σε ολόκληρο τον κόσμο ο κορονοϊός σπέρνει θάνατο και φόβο, κυβερνήσεις, γιατροί και επιστήμονες κάνουν έκκληση για μέτρα προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ένας Ιάπωνας επιδημιολόγος αποκαλύπτει ποιο θα ήταν το χειρότερο σενάριο.

Το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα σχετικά με τον νέο κορονοϊό COVID-19, είναι να μετατραπεί σε εποχική ασθένεια, όπως αποκαλύπτει γνωστός Ιάπωνας επιδημιολόγος, ο Σάτο Ακιχίρο.

Ο ίδιος μίλησε στο Sputnik και εξήγησε το σκεπτικό του, καθώς και έδωσε συμβουλές και συστάσεις στις οικογένειες που παραμένουν απομονωμένες μέσα στα σπίτια τους.

Η ηλικία και άλλα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα είναι το κοινό «χαρακτηριστικό», μέχρι στιγμής, των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό, παγκοσμίως. Τα ποσοστά θνησιμότητας δείχνουν ότι ο ιός έχει ήδη μολύνει μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.

«Είναι αρκετά υψηλή η θνησιμότητα ηλικιωμένων ασθενών. Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ατόμων ηλικίας άνω των 80 ετών φτάνει το 16%-17%. Εάν συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο, τότε είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι τόσο τρομακτικό για τους νέους, όμως για τους ηλικιωμένους η νόσος σχετίζεται με τον κίνδυνο για τη ζωή», εξηγεί ο γιατρός.

Για παράδειγμα, στην Ιταλία το 98% των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό είναι άτομα άνω των 60 ετών.

Κατά τη άποψή του, είναι λάθος να περιοριστούν τα αυστηρά μέτρα της καραντίνας μόνο σε ηλικιωμένους ανθρώπους. Τα άτομα νεαρής ηλικίας μπορούν να μεταδόσουν τον ιό σε έναν ηλικιωμένο. Επομένως, όλα τα μέλη της οικογένειας, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να μένουν στα σπίτια τους.

Οι νέοι, είπε ο ίδιος, μπορούν να νοσήσουν με ήπια συμπτώματα ή ακόμα και χωρίς καν συμπτώματα και αντιμετωπίζουν ελάχιστο κίνδυνο θανάτου. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελούν εστία μόλυνσης για τα μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της οικογένειας, τα οποία έχουν περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν.

«Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, οι άνθρωποι νεαρής ηλικίας αναρρώνουν πιο γρήγορα», επισημαίνει ο γιατρός.

Ωστόσο, εάν ο ιός εξαπλωθεί ανάμεσα στους ηλικιωμένους ανθρώπους, η κατάσταση θα είναι δύσκολα προβλέψιμη.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, ασθένεια, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK