08:05 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Οι κλινικές δοκιμές για τις τέσσερις πειραματικές θεραπείες γίνονται σε 3.200 ασθενείς του κορονοϊού από το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο την Γερμανία και την Ισπανία.

Ξεκίνησαν την Κυριακή σε τουλάχιστον επτά ευρωπαϊκές χώρες οι κλινικές δοκιμές για τέσσερις πειραματικές θεραπείες κατά του κορονοϊού, ενώ σε αυτές συμμετέχουν 3.200 ασθενείς, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας. 

Οι τέσσερις θεραπείες αφορούν τα εξής στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Inserm, του γαλλικού οργανισμού που εποπτεύει την ιατρική έρευνα στην Γαλλία:

  • το remdesivir,
  • το lopinavir σε συνδυασμό με το ritonavir (με συνδυασμό αυτή της θεραπείας ή μη με ιντερφερόνη βήτα)
  • η υδροξυχλωροκίνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας οι κλινικές δοκιμές γίνονται σε 3.200 ασθενείς από το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, το Ηνωμένο Βασίλειο την Γερμανία και την Ισπανία. 

Οι ασθενείς, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή Υγείας της Γαλλίας δρ. Ζερόμ Σαλομόν, «θα λάβουν θεραπεία σε νοσοκομειακό περιβάλλον, υπό αυστηρή παρακολούθηση και θα τους χορηγηθούν τα στοιχεία αυτά για να δοκιμασθεί η αποτελεσματικότητά τους επί του ιού και η κλινική τους εξέλιξη».

Το πρόγραμμα κλινικών δοκιμών ονομάζεται Discovery, και περιλαμβάνει και την υδροξυχλωροκίνη, επιβεβαίωσε.

Οι κλινικές δοκιμές που ξεκίνησαν χθες θα είναι «προσαρμοστικές» και «πολύ γρήγορα οι αναποτελεσματικές πειραματικές θεραπείες θα μπορούν να εγκαταλειφθούν και να αντικατασταθούν με άλλα στοιχεία που θα αναδεικνύονται από την έρευνα», τονίζει στην ανακοίνωση του Inserm η Φλοράνς Αντέρ, λοιμωξιολόγος του νοσοκομείο Croix-Rousse της Λυών, που θα οδηγεί το πρόγραμμα Discovery.

Το Inserm ανακοίνωσε επίσης ότι παράλληλα θα ξεκινήσει ακόμη μία κλινική δοκιμή θεραπείας υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με την ονομασία «Αλληλεγγύη».

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, κορονοϊός, θεραπεία, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK