07:40 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 30
Βρείτε μας

Τους κρίσιμους και καθοριριστικούς παράγοντες που θα βάλουν «στοπ» στην εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, εξήγησε η βιολόγος Άντσα Μαράνοβα.

Η σαφήνεια γύρω από την εξέλιξη του ιού και το ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι, σύμφωνα με τη διδάκτορα βιολογικών επιστημών, καθηγήτρια της Σχολής Συστημάτων Βιολογίας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον τις ΗΠΑ, Άντσα Μαράνοβα, είναι οι δύο κρίσιμοι παράγοντες στους οποίους θα βασιστεί η ανθρωπότητα για να τερματίσει τον κορονοϊό COVID-19.

Όπως εξήγησε στο Sputnik η καθηγήτρια, ο πρώτος παράγοντας είναι η διαδικασία εξέλιξης του ιού.

«Είναι γνωστό, ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αποδυναμώνει τον ιό. Το έχουμε παρατηρήσει και σε άλλους ιούς, συμπεριλαμβανομένων των κορονoϊών. Μολύνει ένα άτομο, η μετάβαση από ένα άτομο σε άλλο συνοδεύεται από μεταλλάξεις του ιού, και αυτές, κατά κανόνα τον αποδυναμώνουν. Ο ιός εξελίσσεται για να είναι σε θέση να συνυπάρχει περισσότερο ή λιγότερο με τον ανθρώπινο οργανισμό. Σήμερα ο ιός προσαρμόζεται σε εμάς, δεν γνωρίζουμε όμως πόσο καιρό θα του πάρει», δήλωσε η Μπαράνοβα σχετικά με τον πρώτο παράγοντα.

Ο δεύτερος παράγοντας βρίσκεται στο ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων, που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού ενάντια των ιών. Όταν το 70% του πληθυσμού θα νοσήσει με τον κορονοϊό, θα βρεθεί μια ομάδα ανθρώπων με αρκετά αντισώματα ικανά να καταπολεμήσουν τον ιό.

Η επιστήμονας πρόσθεσε ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται γρήγορα επειδή οι άνθρωποι μπορούν να μολύνουν ο ένας τον άλλον και κατά το ασυμπτωματικό στάδιο της νόσου και, επομένως, ο αριθμός των μολυσμένων ανθρώπων αυξάνεται πολύ γρηγορότερα από ό, τι με τη γρίπη.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
πανδημία, βιολόγος, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK