08:40 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Ανοσία αναπτύσσουν εκείνοι οι οποίοι ανάρρωσαν από τη νόσο COVID-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα την επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Επιτήρησης για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών (Rospotrebnadzor).

Η επικεφαλής της Rospotrebnadzor Άννα Πόποβα δήλωσε πως αναπτύσσεται ανοσία μετά από τη νόσο COVID-19, την οποία προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

«Η σημερινή έρευνα λέει ότι ναι, ανοσία αναπτύσσεται μετά από τη μολυσματική ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός», ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Rospotrebnadzor, μελέτη του οργανισμού δείχνει την ανάπτυξη ανοσοσφαιρίνης M και G στο αίμα, με αποτέλεσμα το σώμα να προστατεύεται από το να νοσήσει εκ νέου.

Το σύμπτωμα του ιού που εξέπληξε τον Τσιόδρα

Ανάμεσα στα συμπτώματα του κορονοϊού φαίνεται πως συγκαταλέγεται και η απώλεια της όσφρησης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του ιού στην Ελλάδα, Σωτήρης Τσιόδρας.

«Πολλοί ασθενείς του κοροναϊού αρχικά χάνουν την όσφρησή τους. Είναι τελικά ένα σύμπτωμα. Δεν το περιμέναμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης.

Ειδική αναφορά έκανε και στα γαστρεντερικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι ασθενείς, εξηγώντας ότι πρόκειται για σύμπτωμα που συναντάται και σε άλλους ιούς.

Πέραν των παραπάνω, στα βασικά συμπτώματα του COVID-2019 είναι ο υψηλός πυρετός, η δύσπνοια, ο έντονος βήχας κ.α.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
έρευνα, Ρωσία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK