08:30 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 11
Βρείτε μας

Οι νυχτερίδες, προς το παρόν, θεωρούνται ο πιθανότερος αρχικός φορέας του νέου κορονοϊού που έχει σημάνει συναγερμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Νέα κινεζική έρευνα αποκάλυψε πως οι παγκολίνοι στην Κίνα, που βρέθηκαν να έχουν στο σώμα τους κορονοϊούς συγγενικούς με τον ιό SARS-CoV-2, δεν είχαν τελικά τις ίδιες βασικές μεταλλάξεις που προκαλούν την πανδημική νόσο COVID-19.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο βαθμός συγγένειας, δεν αποδεικνύει πως τα συγκεκριμένα μυρμηγκοφάγα θηλαστικά αποτελούν τους ξενιστές που ευθύνονται άμεσα για το ξέσπασμα της επιδημίας.

Πάντως, τα στοιχεία της έρευνας αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα ζώα, αποτελούν όντως ένα ξενιστή κορονοϊών, επομένως πρέπει να απαγορευτεί η πώλησή τους στις αγορές, ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα μετάδοσης οποιουδήποτε ιού στους ανθρώπους μελλοντικά.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature», αποκάλυψε την παρουσία κορονοϊών, συγγενικών του SARS-CoV-2, στους πέντε από τους 18 παγκολίνους, από τους οποίους λήφθηκαν δείγματα, εξετάστηκαν και αναλύθηκαν.

Μάλιστα, ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας αναφέρει πως η γενετική συγγένεια των ιών που βρέθηκαν στους παγκολίνους, με το νέο κορονοϊό της Covid-19, κυμαίνεται από 85% έως 92%, όμως ξεκαθαρίζεται πως, κανένας από τους ιούς των παγκολίνων δεν διαθέτει τις βασικές μεταλλάξεις που εντοπίζονται στον ιό που έχει κοστίσει τις ζωές σε περισσότερους από 22.000 ανθρώπους.

Τέλος, παγκολίνοι και νυχτερίδες είναι τα μόνα θηλαστικά, που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα να μολύνονται με κορονοϊούς συγγενικούς με τον SARS-CoV-2.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
μετάδοση, νυχτερίδα, παγκολίνος, κρούσματα, θάνατοι, νεκροί, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK