12:02 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 01
Βρείτε μας

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει την πιθανότητα ενός κρούσματος κορονοϊού να νοσήσει πιο σοβαρά.

Ένα νέο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που μπορεί να προβλέψει την πιθανότητα εάν επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού θα νοσήσει σοβαρά από τον COVID-19, ανέπτυξαν ερευνητές από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το μοντέλο αυτό είναι σε θέση από τα ήδη προϋπάρχοντα δεδομένα να προβλέψει ποιος θα αναπτύξει σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS), ένα από τα πιο σοβαρά συμπτώματα του κορονοϊού», επισημαίνουν σε δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Computers, Materials & Continua» οι Jiang Xiangao και Megan Coffee

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα κύρια συμπτώματα που μπορεί να προβλέψει το σύστημα είναι, μεταξύ άλλων, οι ελαφρώς αυξημένες τρανσαμινάσες (ALT), οι μυαλγίες και οι αυξημένες αιμοσφαιρίνες.

Όσον αφορά τώρα τα κύρια συμπτώματα, συνεχίζει το άρθρο, όπως είναι ο πυρετός και η λεμφοπενία (τα χαμηλά επίπεδα λεμφοκυττάρων στο αίμα) δεν συνιστούν τόσο σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η ευρύτερη εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς και των αυξανόμενων κρουσμάτων που προκύπτουν από αυτόν, έχει οδηγήσει στην ανάγκη ανάπτυξης κι άλλων, παρόμοιων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Άξιο αναφοράς είναι ότι την αρχή την έκανε η Κίνα, την περίοδο εμφάνισης και εξάπλωσης του ιού στη χώρα, μέσω της χρήσης θερμοανιχνευτών και των μηχανών απολύμανσης. 

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
συμπτώματα, κρούσματα, Τεχνητή Νοημοσύνη, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK