ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο χρόνος πρέπει να περάσει όχι μόνο στο σώμα σας, αλλά και στο μυαλό σας, ενώ είστε σπίτι κατά τη διάρκεια της απομόνωσης λόγω της πανδημίας κορονοϊού COVID-19.

Η ειδικός του εργαστηρίου κοινωνικής και γνωστικής ψυχολογίας της Μόσχας, Άνα Γιουσούποβα, εξηγεί τους λόγους στο Sputnik.

Σε συνθήκες χαμηλής νοητικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το νευρικό σύστημα αντιδρά ανεπαρκώς στα εξωτερικά ερεθίσματα, προειδοποιεί η ψυχολόγος.

«Σε πιο ακραίες περιπτώσεις – άγχους και γενικής εξάντλησης- μπορεί να προκληθούν εναλλαγές στη διάθεση, κόπωση και δυσκολίες στον ύπνο. Αυτό απειλεί κυρίως τους ανθρώπους σε μια κατάσταση καραντίνας στο σπίτι», αναφέρει η ψυχολόγος.

Προκειμένου να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες της απομόνωσης, η ψυχολόγος προτείνει το σχεδιασμό της ημέρας και τη διατήρηση εγκεφαλικής εγρήγορσης.

Ό,τι κι αν κάνετε, από το πλέξιμο και κέντημα μέχρι τα παιχνίδια και το διάβασμα βιβλίων, το σημαντικό είναι να κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο με κάτι.

Με όλα αυτά τα «φορτία» εγκεφαλικής δραστηριότητας, ολόκληρο το σώμα σας τονώνεται και νιώθετε περισσότερο πλήρεις, γεγονός που βελτιώνει τη διάθεσή σας.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK