ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1998)
0 40
Βρείτε μας

Η ομοσπονδιακή ιατρική - βιολογική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά κλινικές δοκιμές σε θεραπεία που αναπτύχθηκε για τον κορονοϊό, η οποία είναι βασισμένη στο φάρμακο Dalargin.

Θεραπεία για τον κορονοϊό βασισμένη στο φάρμακο Dalargin ανακοίνωσε πως ανέπτυξε η ομοσπονδιακή ιατρική - βιολογική υπηρεσία της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, ξεκινούν κλινικές δοκιμές για τη θεραπεία.

Το Dalargin είναι ήδη εγκεκριμένο στη Ρωσία ως θεραπεία για το έλκος και για την προστασία ζωτικών οργάνων όπως οι πνεύμονες και το συκώτι.

Η νέα θεραπεία έχει ήδη δοκιμαστεί σε ζώα, με ποσοστά επιτυχίας μεταξύ 70 και 100%, δήλωσε ο οργανισμός.

«Δεδομένης της ασφάλειας του Dalargin που έχει αποδειχθεί σε δοκιμές, το FMBA ξεκινά σήμερα κλινικές δοκιμές για τη θεραπεία της σοβαρής πνευμονίας που προκαλείται από τον κορονοϊό» ανακοίνωσε η διευθύντρια του οργανισμού Βερόνικα Σκβόρτσοβα.

Γρήγορο τεστ 40 λεπτών ανέπτυξε ρωσική εταιρεία

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η ρωσική εταιρεία Generium κατοχύρωσε ένα γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό.

Το συγκεκριμένο «τεστ – εξπρές» χρειάζεται μόλις 40 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Ρωσίας, η φαρμακευτική εταιρεία Generium έχει αναπτύξει ένα γρήγορο τεστ για τον εντοπισμό του SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19 και έχει ήδη προχωρήσει στη σχετική καταχώρηση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιτήρησης για την Υγεία.

«Αυτό είναι το πρώτο ρωσικό γρήγορο τεστ, ικανό να αναγνωρίσει τον κορονοϊό εντός 40 λεπτών, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας δείγματος, με ακρίβεια πάνω από 94%, χρησιμοποιώντας τυποποιημένο εξοπλισμό», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Οκτώ φάρμακα για τον κορονοϊό δοκιμάζει η Ρωσία

Την προηγούμενη Τετάρτη, η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, δήλωσε ότι οκτώ καταχωρημένα ρωσικά φάρμακα εξετάζονται αυτή τη στιγμή για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία του COVID-19.

Παράλληλα, Ρώσοι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε τρία εμβόλια όπως έχει γίνει γνωστό, με τα πρώτα αποτελέσματα να αναμένονται τον Ιούνιο.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1998)
Tags:
δοκιμές, δοκιμή, κλινική, Ρωσία, κορονοϊός, COVID-19, θεραπεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK