12:03 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (113)
0 01
Βρείτε μας

Ανησυχητικές για τη μαζική παραγωγή τεστ ανοσίας και ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, υπήρξαν παρατηρήσεις επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Φουντάν της Κίνας.

Χαμηλά εώς και μηδαμινά φέρεται να είναι τα αντισώματα των ασθενών που κατά τη διάρκεια της νόσου εμφάνισαν ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με παρατηρήσεις Κινέζων επιστημόνων.

Οι παρατηρήσεις αυτές, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν από την επιστημονική κοινότητα, θα δυσκολέψουν τόσο την εμφάνιση ανοσίας σε ένα μέρος του πληθυσμού, όσο και τη διαδικασία παραγωγής τεστ ανοσίας, καθώς και τη δημιουργία εμβολίου.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική πλατφόρμα Medrxviv, πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Φουντάν, οι οποίοι ανέλυσαν δείγματα αίματος από 175 ασθενείς που είχαν πάρει εξιτήριο από κλινική της Σαγκάης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρατηρήθηκε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των δειγμάτων (περίπου το 30%) είχε λίγα αντισώματα, ενώ δέκα άτομα δεν εμφάνισαν ούτε ένα αντίσωμα. Οι παρατηρήσεις αυτές ενισχύουν τον φόβο για εμφάνιση μιας δεύτερης φάσης του θανατηφόρου κορονοϊού.

Το προφίλ των δειγμάτων

Οι ασθνείς που εξετάστηκαν, είχαν εμφανίσει ήπια συμπτώματα, όπως βήχα και πυρετό, ενώ αυτοί που είχαν λίγα αντισώματα ήταν, κυρίως, νέοι σε ηλικία.

Η μελέτη δεν αφορούσε ασθενείς που είχαν αναρρώσει μετά από παραμονή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Σύμφωνα, πάντως, με την «Τέλεγκραφ» και το «Newsweek», τα επίπεδα αντισωμάτων εμφανίζουν αύξηση μόνο σε ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών, ηλικίας κυρίως 60 με 85 ετών, σε σχέση με τα άτομα 15 έως 39 ετών.

Καθησυχαστική, ωστόσο, με τα ευρήματα υπήρξε η καθηγήτρια Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, Ελιάνορ Ράιλι, επισημαίνοντας ότι το να μην εμφανίζονται αντισώματα σε αυτές τις ηλικίες, συναντάται και στις υπόλοιπες λοιμώξεις αναπνευστικού.

«Παρόλο που ένας μικρός αριθμός ανθρώπων δεν παρήγαγε αντισώματα, ανέρρωσαν όλοι, γεγονός που υποδεικνύει ότι υπάρχουν στον οργανισμό κι άλλα αντισώματα που μπορούν να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη. Σχετικά με τα υψηλά επίπεδα αντισωμάτων που εμφανίστηκαν σε ηλικιωμένους, σε σχέση με τους νεότερους, σχετίζεται με τη σοβαρότητα της νόσου, καθώς τα αντισώματα είναι περισσότερα σε όσους ανακάμπτουν από την ασθένεια με πιο σοβαρά συμπτώματα».
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (113)
Tags:
ευρήματα, Σαγκάη, Κίνα, Πανεπιστήμιο, παρατήρηση, λοίμωξη, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK