20:33 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (540)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ιρλανδική εταιρεία «HiberGene» έλαβε άδεια για την κυκλοφορία ενός νέου διαγνωστικού τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο «βγάζει» αποτέλεσμα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Διαγνωστικό τεστ του κορονοϊού, το οποίο «βγάζει» αποτέλεσμα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας, κατάφεραν να αναπτύξουν επιστήμονες από την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα.

Πρόκειται για το τεστ «HG Ncov19», το οποίο θα χρησιμοποιείται για ταχεία, επιτόπια διάγνωση της COVID-19.

Το project, αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το κοινοτικό πρόγραμμα «Ορίζων 2020».

Το νέο φορητό διαγνωστικό σύστημα ανιχνεύει ιογενείς λοιμώξεις, δίνοντας ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα εντός 30 λεπτών.

Μάλιστα, η ιρλανδική εταιρεία «HiberGene», η οποία συντονίζει το έργο, έχει ήδη λάβει τη σήμανση «CE», η οποία απαιτείται για τη διάθεση ιατροτεχνολογικών προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, προς το παρόν, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται τα μοριακά τεστ για τον εντοπισμό κρουσμάτων της COVID-19.

Η πανδημία του κορονοϊού πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην κινεζική πόλη Γουχάν. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 195 διαφορετικές χώρες, «μετρώντας» πέντε εκατομμύρια κρούσματα και 325.000 θανάτους.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (540)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, Ιρλανδία, επιστήμονες, επιστήμονας, Επιστήμη, διάγνωση, τεστ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK