06:10 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (542)
0 01
Βρείτε μας

Τον λόγο που τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορονοϊό φαίνεται να αποκαλύπτει νέα μελέτη που επικαλέστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε έρευνα που εξηγεί γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση την Πέμπτη για την πορεία του κορονοϊού.

«Οι κορονοϊοί προσβάλουν το οσφρητικό επιθήλιο λόγω της αυξημένης έκφρασης που παρουσιάζει στον υποδοχέα 2. Είναι το περίφημο ένζυμο που αποτελεί την πόρτα του οργανισμού για να μπει ο ιός στο σώμα μας» εξήγησε εισαγωγικά ο καθηγητής.

Πρόσθεσε ότι αυτό σχετίζεται με εύρημα που εξηγεί γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από τον κορονοϊό.

«Αφορά την περιοχή της μύτης και συγκεκριμένα την περιοχή που προσβάλλει ο ιός πρώτα» σημείωσε.

Γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορονοϊό

Επικαλούμενος ευρήματα από τη Νέα Υόρκη, ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι τα παιδιά έχουν μειωμένη έκφραση του υποδοχέα 2 στη μύτη.

«Δηλαδή παράγουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες αυτής της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να μπει στον οργανισμό μας. Ο βλεννογόνος της μύτης είναι από τις πρώτες εστίες της λοίμωξης στον οργανισμό» δήλωσε.

Όπως είπε, η μελέτη σε ανθρώπους ηλικίας 4-60 ετών, έδειξε ότι η χαμηλότερη έκφραση του γονιδίου για την παραγωγή αυτού του ενζύμου ήταν στα μικρά παιδιά και προοδευτικά αύξανε με την ηλικία.

«Μεγάλη μελέτη 6.000 παιδιών θα προσπαθήσει να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτή η ανακάλυψη που προέρχεται από τα παιδιά, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μετάδοσης της νόσου με κάποιο καινούριο φάρμακο που θα στοχεύει τον υποδοχέα αυτό, τη θύρα από την οποία μπαίνει ο κορονοϊός στον οργανισμό μας» κατέληξε.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (542)
Tags:
έρευνα, Σωτήρης Τσιόδρας, κορονοϊός, παιδιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK