19:17 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αυτό που αρχικά έμοιαζε να είναι κάποιου είδους αλκοόλ από σιτάρι βρέθηκε σε ένα ντελικάτο δοχείο σε σχήμα κεφαλιού κύκνου με πολύ ακριβή χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Sanmenxia στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας ανακάλυψαν χάλκινο δοχείο ηλικίας 2.000 ετών, σε σχήμα κύκνου, που, όπως αναφέρουν, περιέχει περισσότερα από τρία λίτρα μυστηριώδους υγρού, το οποίο αναλύουν. 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκτός από τα υπόλοιπα ταφικά αντικείμενα, το χάλκινο δοχείο εντοπίστηκε μέσα σε ασύλητο τάφο από το 221 π.Χ. που ανακαλύφθηκε τυχαία, κατά την ανάπτυξη οικιστικού σχεδίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Γιαν Φέι, περισσότερα από τρία λίτρα καφέ υγρού ξεπήδησαν από μία μικρή τρύπα. 

«Το χάλκινο δοχείο με σχήμα κύκνου αποτελεί σπάνιο εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε τέτοιο αντικείμενο σε αυτή την περιοχή» ανέφερε, υπογραμμίζοντας το πόσο πιστά ήταν τα χαρακτηριστικά του κύκνου «μεταξύ αυτών το στόμα και τα μάτια».

Εκτιμά ότι αυτές οι λεπτομέρειες είναι ξεκάθαρη ένδειξη του «πόσο επιδέξιοι ήταν οι πρώιμοι πολιτισμοί στο να δημιουργούν αντικείμενα από χαλκό».

Ο ίδιος ο Γιαν Φέι έχει καλέσει ειδικούς από το Πεκίνο να αναλύσουν την ουσία πριν καταλήξουν σε συμπέρασμα για το τι πρόκειται.

Ο τάφος τοποθετείται χρονικά στη χαοτική περίοδο μεταξύ του τέλους της Δυναστείας Κιν (221 με 207 π.Χ,) και στις αρχές της Δυναστείας Χαν (206 π.Χ. με 220 μ.Χ.), με τους ερευνητές να θεωρούν πιθανότερο το αντικείμενο να ανήκε σε χαμηλόβαθμο αξιωματούχο.

Tags:
χαλκός, Μυστήριο, αρχαιολογία, ασύλητος τάφος, τάφος, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK