20:33 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Μια νέα έρευνα σχετικά με τη διάρκεια των αντισωμάτων, όσων νόσησαν από τον νέο κορονοϊό, ήρθε πριν από λίγες ημέρες στο φως της δημοσιότητας.

Μειωμένο σημαντικά εμφανίζεται το επίπεδο των αντισωμάτων όσων ανάρρωσαν από κορονοϊό δύο με τρεις μήνες μετά τη μόλυνσή τους.

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους ασυμπτωματικούς όσο και για αυτούς που εμφάνισαν συμπτώματα, σύμφωνα με κινεζική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine». 

Η συγκεκριμένη μελέτη αναδεικνύει τους κινδύνους από μια ενδεχόμενη δημιουργία «διαβατηρίων ανοσίας» και υποστηρίζει την εφαρμογή υγειονομικών μέτρων, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η απομόνωση των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Η έρευνα εξέτασε 37 ασυμπτωματικούς ασθενείς και άλλους 37 με συμπτώματα και βρήκε ότι το 90% όσων ήταν θετικοί σε αντισώματα IgG, εμφάνισαν μεγάλη μείωση στο ποσοστό τους σε διάστημα δύο με τρεις μήνες.

Η μέση ποσοστιαία μείωση ήταν άνω του 70% τόσο για τους ασυμπτωματικούς όσο και για όσους εμφάνισαν συμπτώματα.

Στα εξουδετερωτικά αντισώματα η μέση ποσοστιαία μείωση ήταν 11,7% για όσους είχαν συμπτώματα και 8,3% για τους ασυμπτωματικούς.

Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Chongging, παράρτημα του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών και σε άλλα ινστιτούτα.

Tags:
επιστημονική μελέτη, SARS-CoV-2, COVID-19, ασθένεια, αντισώματα, κορονοϊός, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK