20:34 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό που αναπτύχθηκε απο την κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας, CanSino, έλαβε έγκριση για αποκλειστική χρήση από τον κινεζικό στρατό. Την είδηση ανέφερε η ίδια η εταιρεία σε δημόσια δήλωση που εξέδωσε τη Δευτέρα στους επενδυτές, μέσω του Χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ.

Κινεζικό εμβόλιο για τον κορονοϊό έλαβε τη Δευτέρα έγκριση για αποκλειστική χρήση από τον κινεζικό στρατό. Συγκεκριμένα, η εταιρεία βιοτεχνολογίας, CanSino εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

«Η εταιρεία μας ανακοινώνει με χαρά ότι το εμβόλιο Ad5-nCoV που αναπτύχθηκε από κοινού με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής, υπό την επίβλεψη της Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών, έλαβε έγκριση από το Γραφείο Υγείας και Διοικητικής Μέριμνας της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής στις 25 Ιουνίου για να γίνει φάρμακο ειδικής ανάγκης για τον στρατό».

Η δήλωση πρόσθεσε ότι η ισχύς της έγκρισης είναι για ένα έτος και τόνισε ότι το εμβόλιο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τον κινεζικό στρατό. Το εμβόλιο δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ευρύ εμβολιασμό του πληθυσμού χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δήλωση, η εταιρεία ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση δοκιμών για το εμβόλιο της, στις 11 Ιουνίου, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. 

Καθώς οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ξεπέρασαν παγκοσμίως τις 500.000, μια σειρά εταιρειών βιοτεχνολογίας από διαφορετικές χώρες βιάζονται να ολοκληρώσουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του θανατηφόρου νέου ιού. 

Tags:
Κίνα, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK