13:20 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (835)
0 0 0
Βρείτε μας

Αν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, τότε ο Ηλίας Μόσιαλος με μια ανάρτησή του στο Facebook κατάφερε να υπογραμμίσει τη σημασία της μάσκας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μπορεί η επιστροφή στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα να έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής του LSE, ανάρτησε μια εικόνα στο Facebook, στην οποία φαίνονται τα αποτελέσματα βακτηριακής καλλιέργειας ύστερα από φτάρνισμα, τραγούδι ή ομιλία ενός λεπτού και διπλό βήχα με ή χωρίς τη χρήση μάσκας.

Έτσι, λοιπόν, καταδεικνύεται πόσο σημαντική είναι η χρήση μάσκας προστασίας εν μέσω της πανδημίας, δεδομένης και της σημερινής (29/06) προειδοποίησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Ειδικότερα, ο γενικός διοικητής του Οργανισμού, Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγέσους, ανέφερε:

«Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων είπε ότι αυτός ο ιός έχει δύο επικίνδυνους συνδυασμούς. Ο ένας είναι πως ο ιός μεταδίδεται γρήγορα. Δεύτερον, ο ιός είναι δολοφόνος. [...] Όλοι θέλουμε αυτό να τελειώσει. Όλοι θέλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας, αλλά η σκληρή πραγματικότητα είναι πως αυτή η πανδημία δεν πλησιάζει καν στο τέλος της, παρ' όλο που πολλές χώρες έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, παγκοσμίως η επιδημία επιταχύνεται».
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (835)
Tags:
κορονοϊός, μάσκα προστασίας, μάσκα, Ηλίας Μόσιαλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK