14:41 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (845)
0 0 0
Βρείτε μας

Η έρευνα που είχε ανασταλεί θα ξεκινήσει και πάλι, ενώ σε αυτή θα συμμετάσχουν 40.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλοι εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου από όλο τον κόσμο.

«Πράσινο φως» πήρε διεθνής έρευνα με αντικείμενο τα φάρμακα κατά της ελονοσίας υδροξυχλωροκίνη και χλωροκίνη και αν μπορούν να προλάβουν τη μόλυνση από τον κορονοϊό. 

Η Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) έλαβε την απόφαση αυτή για τη συνέχιση της έρευνας COPCOV, αφού άλλη βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν παρουσιάζει οφέλη ως θεραπεία σε ασθενείς που έχουν ήδη μολυνθεί από την COVID-19

Η έρευνα COPCOV είχε ανασταλεί, όμως ο καθηγητής Νίκολας Γουάιτ, που είναι ένας από τους επικεφαλής της έρευνας αυτής, επισήμανε ότι δεν υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα για τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης ως προληπτικό φάρμακο.

«Η υδροξυχλωροκίνη ενδέχεται να μπορεί να προλαμβάνει μολύνσεις και αυτό πρέπει να ελεγχθεί» επισήμανε σε ανακοίνωσή του. «Το ερώτημα αν μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από την COVID-19 ή όχι εξακολουθεί να παραμένει σχετικό» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στο τέλος του έτους, ενώ στην έρευνα θα συμμετάσχουν 40.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και άλλοι εργαζόμενοι υψηλού κινδύνου από όλο τον κόσμο.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (845)
Tags:
έρευνα, COVID-19, κορονοϊός, χλωροκίνη, υδροξυχλωροκίνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK