10:45 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Remdesivir της Gilead Sciences έλαβε το «OK» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Το Remdesivir, το αντιικό φάρμακο που παράγεται από τη βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences με έδρα την Καλιφόρνια, έγινε η πρώτη θεραπεία για την COVID-19 που έλαβε την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Παράλληλα, αποτελεί το αντικείμενο της διαμάχης μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, που φέρεται να αγόρασε σχεδόν ολόκληρη την παραγωγή του φαρμάκου. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα, Παρασκευή, τη χρήση του Remdesivir για τη θεραπεία του κορονοϊού.

Ο Στέφαν ντε Κερσμάκερ, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε την Πέμπτη ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται με την Gilead τη δυνατότητα να παράσχει στην ΕΕ επαρκή αριθμό δόσεων του φαρμάκου.

«Η σημερινή έγκριση του πρώτου φαρμάκου για τη θεραπεία της COVID-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου στην καταπολέμηση αυτού του ιού» ανέφερε σε δήλωσή της η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη.

Η δήλωση έρχεται λίγες μέρες αφότου μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αγόρασαν σχεδόν όλα τα αποθέματα του Remdesivir για τους επόμενους τρεις μήνες από την εταιρεία, περιορίζοντας έτσι σημαντικά την πρόσβαση των ευρωπαϊκών χωρών στο φάρμακο.

Ενώ οι πρώτες 140.000 δόσεις του φαρμάκου πωλήθηκαν παγκοσμίως, στα τέλη Ιουνίου, η Ουάσινγκτον αγόρασε περίπου 500.000 δόσεις, που είναι περίπου το 90% της τριμηνιαίας προσφοράς του φαρμάκου.

Tags:
Κομισιόν, ΕΕ, φάρμακο, πανδημία, θεραπεία, κορονοϊός, ρεμδεσιβίρη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK