11:14 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι φωτογραφίες ενός άντρα με γάτα είναι λιγότερο ελκυστικές για τις γυναίκες, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες. Κι όμως, έγινε έρευνα και γι’ αυτό.

Αν είστε άντρας, αναζητάτε ερωτική σύντροφο και έχετε εναποθέσει τις ελπίδες σας στο διαδίκτυο, μην ανεβάσετε φωτογραφία με γάτα στο προφίλ σας στα dating sites. Οι φωτογραφίες ενός άντρα με γάτα είναι λιγότερο ελκυστικές για τις γυναίκες, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες σε νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Animals (ναι, έγινε έρευνα και γι’ αυτό).

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι γυναίκες γοητεύονται περισσότερο από άντρες με κατοικίδια ζώα, συμπέρασμα που έκανε μια ομάδα ερευνητών να αναρωτηθεί: Αυτό αφορά και τους άντρες με γάτα – ή μόνο με σκύλο;

Για να δώσει απάντηση, η ομάδα διεξήγαγε δύο μελέτες σε ετεροφυλόφιλες Αμερικανίδες 18-24 ετών, οι οποίες κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο φωτογραφίες του ίδιου άντρα, με τη διαφορά ότι στη μια από αυτές το μοντέλο κρατούσε μια γάτα.

To 30% των γυναικών υποστήριξε ότι θα μπορούσε να βγει ραντεβού με τον εικονιζόμενο άντρα, ποσοστό που στις φωτογραφίες με τις γάτες έπεσε στο 19%.

Για τους άντρες με σκύλο, από την άλλη, τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο ευνοϊκά: Σύμφωνα με παλαιότερες μελέτες, χαρακτηρίζονται «ανεξάρτητοι» και «αρρενωποί». Γεννιέται όμως ένα ακόμα ερώτημα που ίσως απαντηθεί σε μεταγενέστερες έρευνες: Όλοι οι άντρες με σκύλο αποπνέουν αρρενωπότητα ή μήπως αυτό αφορά συγκεκριμένες φυλές και μεγέθη κατοικιδίων;

Σχετικά:

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν τρόπο να κάνουν πιο ασφαλή την αποκατάσταση οργάνων
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Η συζυγική γκρίνια κυριολεκτικά σκοτώνει - Τι έδειξε νέα έρευνα
Μόσιαλος: Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τη νέα γρίπη των χοίρων
Tags:
έρευνα, ραντεβού, dating sites, διαδίκτυο, έρωτας, σκύλος, άνδρας, γάτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK