12:00 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Νέα δεδομένα έχουν προκύψει για τους εργαζόμενους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αφού πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν την τηλεργασία.

Η λέξη «τηλεργασία» μπήκε για τα καλά στην καθημερινότητα πολλών εργαζομένων ανά τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αφού πολλές εταιρείες και επιχειρήσεις την αξιοποίησαν. 

Ως εκ τούτου, μια μηχανή αναζήτησης θέσεων εργασίας, η DirectlyApply, προσπάθησε να φτιάξει ένα μοντέλο ανθρώπου, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ώστε να αποτυπώσει τις επιπτώσεις της τηλεργασίας ύστερα από 25 χρόνια.

Έτσι, η εταιρεία δημιούργησε εικόνες που δείχνουν μια ψηφιακή μεσήλικη γυναίκα, με το όνομα «Σούζαν», στο 2045. Από την κοινωνική αλληλεπίδραση που έχει μειωθεί σημαντικά μέχρι την έλλειψη άσκησης, αυτό το πορτρέτο αποκαλύπτει πώς θα μοιάζουμε αν δεν αλλάξουμε τις συνήθειές μας, όπως είναι η τηλεργασία.

​Παχυσαρκία και υψηλό επίπεδο άγχους

Με άλλα λόγια, πέρα από την παχυσαρκία, η «Σούζαν» φαίνεται να έχει κόκκινα μάτια λόγω των πολλών ωρών που έχει περάσει μπροστά από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και, φυσικά, μαύρους κύκλους.

Ακόμα, η «Σούζαν» έχει έλλειψη στη βιταμίνη D επομένως αυτό έχει αντίκτυπο και στα μαλλιά της, τα οποία δεν είναι υγιή και πέφτουν εύκολα. Επίσης, το επίπεδο άγχους της είναι υψηλό μιας και η κορτιζόλη που παράγεται από τον οργανισμό όταν βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση δυσφορίας, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και βλάπτει το σώμα.

Tags:
κορονοϊός, πανδημία, τηλε-εργασία, εργασία, εργαζόμενοι, εργαζόμενος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK