10:25 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένας 36χρονος ασθενής από τη Βραζιλία, φορέας του ιού HIV είναι πιθανόν να ανάρρωσε τελείως έπειτα από θεραπεία μονάχα με μία μείξη αντιικών φαρμάκων.

Πιθανώς να ανάρρωσε από τον ιό HIV ένας 36χρονος Βραζιλιάνος αφού ακολούθησε μια θεραπεία με ένα «κοκτέιλ» αντιικών φαρμάκων, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση επιστημόνων του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο.

Ο ασθενής εδώ και 66 εβδομάδες δεν φαίνεται να έχει τον ιό στο αίμα του, αλλά ούτε και αντισώματα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα θεωρούνται ακόμα ότι χρειάζονται περαιτέρω επιβεβαίωση.

Μέχρι σήμερα, μονάχα άλλοι δύο ασθενείς είχαν θεωρηθεί ότι θεραπεύτηκαν από τον HIV, αφού όμως είχαν διενεργηθεί υψηλού κινδύνου μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών στο πλαίσιο αντικαρκινικής θεραπείας.

Αντίθετα, σε αυτή την περίπτωση ανάρρωσης έχουμε πιθανή ανάρρωση του ασθενούς μονάχα με φαρμακευτικό τρόπο.

«Αν και είναι ακόμη μια μεμονωμένη περίπτωση, πιθανώς συνιστά την πρώτη μακρόχρονη ύφεση του ΗIV χωρίς μεταμόσχευση του μυελού των οστών» ανακοίνωσαν οι επιστήμονες στο πλαίσιο του διεθνούς ιατρικού συνεδρίου «AIDS 2020».

Από την άλλη, ορισμένοι επιστήμονες φάνηκαν πιο επιφυλακτικοί μπροστά στην εξέλιξη της υγείας του ασθενούς από το Σάο Πάολο. Ο δρ Στιβ Ντικς του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ώστε να σιγουρευτούμε ότι ο ασθενής έχει απαλλαχτεί σίγουρα από τον HIV. Ακόμα όμως και να επιβεβαιωθεί η ανάρρωση του ασθενούς, ο Ντικς ανέφερε ότι δεν σημαίνει πως η θεραπεία είναι προϊόν αντιικού φαρμακευτικού «κοκτέιλ».

Tags:
Βραζιλία, φάρμακα, θεραπεία, AIDS, HIV
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK