11:40 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Όταν παχαίνουμε, αυτό δεν εξαρτάται μονάχα από τον μεταβολισμό ή το πόσο ασκούμαστε, αλλά επηρεάζεται και από τις ώρες που τρώμε, σύμφωνα με Ρωσίδα διατροφολόγο. Έτσι, υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες όπου το φαστ φουντ θα έχει λιγότερες βλαβερές συνέπειες για το σώμα μας.

Μερικοί άνθρωποι ονειρεύονται να τρώνε όσο πρόχειρο φαγητό θέλουν χωρίς να επηρεάζονται τα κιλά τους και ο σωματότυπός τους. Για τη Ρωσίδα διατροφολόγο, Elena Solomatina, κάτι τέτοιο θα ήταν σχεδόν δυνατό καθώς το βάρος δεν καθορίζεται μονάχα από τον μεταβολισμό, την ηλικία ή την άσκηση αλλά και από την ώρα που τρώμε το γεύμα μας. 

Το πρωί ο μεταβολισμός μας κινείται ταχύτερα και έτσι το σώμα απορροφά ευκολότερα τα λιπαρά φαγητά σε αυτή τη φάση της μέρας. Παράλληλα, το σώμα έχει αρκετό χρόνο να κάψει θερμίδες καθώς συνεχίζουμε τη μέρα μας. 

Ποτέ φαστ φουντ το βράδυ

Το βράδυ ο μεταβολισμός μας και η απορρόφηση των λιπαρών φαγητών συνεχίζει να υφίσταται, ωστόσο όχι με την ίδια ένταση που είχε το πρωί.

Έτσι ένα σουβλάκι ή ένα χάμπουργκερ που φαγώθηκε λίγο πριν πάμε για ύπνο, θα επηρεάσει αρνητικά το σώμα μας προσθέτοντας αχρείαστο πάχος. 

Tags:
όρεξη για φαγητό, φαγητό, διατροφή, fast food
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK