21:36 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1183)
0 33
Βρείτε μας

Ένας αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού. Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους για την ανακούφιση των συμπτωμάτων σε μολυσμένους ασθενείς.

Ένας κορυφαίος Ρώσος μικροβιολόγος είπε ότι τα ενδοφλέβια χορηγούμενα αντισώματα είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα από τον κορονοϊό.

Ο Αλεξάντερ Γκίνζμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Gamaleya στη Μόσχα, πιστεύει ότι η κατάσταση ενός ασθενούς μπορεί να μετριαστεί μόνο από τα αντισώματα που παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για την καταπολέμηση μιας συγκεκριμένης ιογενούς λοίμωξης.

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό είναι η μετάγγιση του αναρρωμένου πλάσματος που συλλέγεται από ασθενείς που έχουν αναρρώσει και έχουν ήδη αντισώματα. Η θεραπεία ανάρρωσης πλάσματος βρίσκεται ακόμη σε κλινικές δοκιμές, αν και τα πρώιμα δεδομένα δείχνουν ότι βοηθά στη μείωση της θνησιμότητας από τον νέο ιό. 

Ο Γκίνζμπουργκ υπογράμμισε ότι ενώ ο ρόλος του εμβολίου είναι προληπτικός, τα αντισώματα έχουν θεραπευτική ιδιότητα, δηλαδή καταπολεμούν μια ασθένεια που έχει ήδη εντοπιστεί. 

«Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος αρρωστήσει, καλύτερα να έχει αντισώματα για να μπλοκάρει τον ιό αντί να τρώει καρύδια ή φιστίκια», δήλωσε ο Γκίνζμπουργκ χαριτολογώντας και προσθέτοντας ότι τα αντισώματα χορηγούνται επί του παρόντος ενδοφλεβίως.

Σημειώνεται ότι το κρατικό ινστιτούτο Gamaleya έχει αναπτύξει, μαζί με το υπουργείο Άμυνας το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού. Το εμβόλιο, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών, έχει προγραμματιστεί να καταχωρηθεί την επόμενη Τετάρτη. 

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1183)
Tags:
επιστήμονας, Ρωσία, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK