16:00 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1191)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι μάσκες με βαλβίδα χρησιμοποιούνται συνήθως στα κατασκευαστικά έργα και σε άλλες εργασίες και επιτρέπει την εισπνοή φιλτραρισμένου αέρα και την εκπνοή θερμού υγρού αέρα.

Προειδοποίηση ότι οι μάσκες με βαλβίδα δεν εμποδίζουν την εξάπλωση του κορονοϊού, απευθύνουν οι ειδικοί. Τονίζουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να φοράνε μάσκες για να «φρενάρουν» την εξάπλωση της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο κορονοϊός και αυτές δεν πρέπει να διαθέτουν βαλβίδα. 

Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη απαγορεύσει στους επιβάτες τους να φοράνε μάσκα με βαλβίδα, με τελευταία την American Airlines που ανακοίνωσε ότι θα το κάνει από τις 19 Αυγούστου.

Οι συγκεκριμένες μάσκες συνήθως χρησιμοποιούνται στα κατασκευαστικά έργα και σε άλλες εργασίες, επιτρέποντας στους χρήστες να εισπνέουν φιλτραρισμένο αέρα και να εκπνέουν θερμό υγρό αέρα μέσω της βαλβίδας, η οποία μειώνει τη θερμότητα και την υγρασία στο εσωτερικό της μάσκας. Με αυτόν τον τρόπο η μάσκα γίνεται πιο άνετη και μπορεί να φορεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να προκαλεί δυσφορία. 

Ωστόσο, δεν την καθιστά κατάλληλη σε μια επιδημία, καθώς δεν βοηθά στην αποτροπή της μετάδοσης ενός ιού, τονίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ με νέα ανακοίνωσή του. Η χρήση μάσκας είναι αναγκαία για να μην εκτινάσσονται σταγονίδια από έναν φορέα του ιού, είτε συμπτωματικό είτε ασυμπτωματικό, και να μην ταξιδεύουν στον αέρα, οπότε μπορεί να μολύνουν άλλους ανθρώπους. Η εκτίναξη των σταγονιδίων δεν γίνεται μόνο με τον βήχα ή το φτάρνισμα, αλλά και απλώς με την ομιλία.

Όταν όμως η μάσκα έχει βαλβίδα, δεν εμποδίζει τα σταγονίδια να διαχέονται στον αέρα και μετά να εισπνέονται από ανυποψίαστους ανθρώπους, ιδίως όσους κυκλοφορούν χωρίς μάσκα. Γι' αυτό, άλλωστε, οι ιατρικές μάσκες δεν διαθέτουν βαλβίδα.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1191)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, υποχρεωτική χρήση μάσκας, χειρουργική μάσκα, υφασμάτινη μάσκα, μάσκα προστασίας, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK