11:01 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (318)
0 01
Βρείτε μας

Συμφωνία για παραγωγή πάνω από 300 εκατομμύρια δόσεων του «Sputnik V» ετησίως, δηλαδή του ρωσικού εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, πέτυχε η Ρωσία με ινδικές εταιρίες, όπως δήλωσε, την Τετάρτη (02/09), ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμιτρίεφ.

Η Ρωσία έχει καταλήξει σε συμφωνία με την Ινδία και ορισμένες εταιρείες της δεύτερης χώρας θα παράγουν πάνω από 300 εκατομμύρια δόσεις του «Sputnik V» ετησίως, δηλαδή του ρωσικού εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, όπως δήλωσε, την Τετάρτη (02/09), ο διευθύνων σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμιτρίεφ. 

Sputnik V
© Φωτογραφία : Pωσικό ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια

Ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του στο ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV:

«Ινδοί ειδικοί έχουν δει τι κάνει το ρωσικό εμβόλιο. Έχουμε ήδη συνάψει συμφωνία παραγωγής με ινδικές εταιρείες για την παραγωγή περισσότερων από 300 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου ετησίως».

Ινδία, το μελλοντικό παγκόσμιο κέντρο προμήθειας ρωσικών εμβολίων;

Η παραγωγή του Sputnik V στην Ινδία θα μπορούσε να βοηθήσει τη Ρωσία να ανταποκριθεί σε αυτή τη σημαντική ζήτηση, καθώς έχουν αιτηθεί περισσότερες από 1 δισεκατομμύρια δόσεις του «Sputnik V» σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον κ. Ντμιτρίεφ.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε:

«Πιστεύουμε ότι με την παραγωγή του εμβολίου από κοινού με την Ινδία, μπορούμε να παραδώσουμε το εμβόλιο σε όλες τις χώρες, σε όλες τις βασικές χώρες του κόσμου. Είναι μια αποδεδειγμένη και ασφαλής τεχνολογία του ανθρώπινου αδενοϊού και έχουμε λάβει αιτήματα για περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις από διαφορετικά κράτη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Ντμιτρίεφ αποκάλυψε και τη δημοσίευση έκθεσης, αυτή την εβδομάδα, «σε μεγάλο επιστημονικό περιοδικό της Δύσης» σχετικά με τη λειτουργία του ρωσικού εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας καταχώρισε, στις 11 Αυγούστου, το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κορονοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Το εμβόλιο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια από κοινού με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και βρίσκεται, πλέον, στην επόμενη φάση των κλινικών δοκιμών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (318)
Tags:
Sputnik V, εμβόλιο, πανδημία, κορονοϊός, Ινδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK