13:21 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (296)
0 82
Βρείτε μας

Το ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό, Sputnik V, «είναι πολύ καλό» και προσέφερε ανοσιακή ανταπόκριση σχεδόν στο 100% δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, ύστερα και από τη σημερινή δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet», ρωτήθηκε ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος, κατά την ενημέρωση για την πορεία του νέου ιού στην Ελλάδα.

«Τώρα έχουμε δεδομένα. Το "Lancet" είναι ένα εξαιρετικό περιοδικό» δήλωσε ο κ. Γώγος.

«Έχουμε πολύ καλή ανοσιακή ανταπόκριση, σχεδόν στο 100%» πρόσθεσε ο ειδικός, ενώ τόνισε ότι είναι «ένα πολύ καλό εμβόλιο».

«Πρέπει να πούμε ότι είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο. Περιμένουμε βέβαια και τη φάση 3, τώρα έχουμε τα δεδομένα από τη φάση 1 και 2 τα οποία είναι πάρα πολύ καλά» σημείωσε.

Ερωτηθείς τι θα δείξει η φάση 3, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι κατά την τελική αυτή φάση, «δίνουμε το φάρμακο σε μεγάλο αριθμό ασθενών που περιλαμβάνει υποκατηγορίες».

«Αυτή είναι η φάση 3 που θα χρειαστεί να δούμε τώρα. Και εκεί [το εμβόλιο] εγκρίνεται και παίρνει την ένδειξη» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα των δύο πρώτων σταδίων κλινικών δοκιμών για το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δημοσιεύτηκαν σε άρθρο στο κορυφαίο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «The Lancet».

Όπως ειδικοί εξήγησαν στο Sputnik, η ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα του επίμαχου άρθρου, ενώ διαπιστώνεται ότι «το εμβόλιο θα λειτουργήσει στο 100% των περιπτώσεων».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (296)
Tags:
Ρωσία, Χαράλαμπος Γώγος, Sputnik V, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK