08:34 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 11
Βρείτε μας

Η γυναίκα είναι ασυμπτωματική, ενώ ο άνδρας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα κορονοϊού. Σε εξέλιξη βρίσκεται σε εξέλιξη μοριακός έλεγχος του σπέρματος και του ωοθυλακικού υγρού για έλεγχο της παρουσίας του κορονοϊού.

Πραγματικότητα αποτελεί η πρώτη ωοληψία για εξωσωματική γονιμοποίηση σε ζευγάρι με λοίμωξη COVID-19. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποποίησης της Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Όπως έγινε γνωστό, η γυναίκα δεν έχει συμπτώματα, ενώ ο άνδρας παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία, ενώ το ζευγάρι παραπέμφθηκε από ιδιωτική μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης, μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Το πρόβλημα προέκυψε διότι η γυναίκα, παρά τις συστάσεις, προχώρησε στην τελική πυροδότηση της ωοθυλακιορρηξίας, μη γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος για κορονοϊό, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. 

Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας Ευάγγελος Μακράκης και η διευθύντρια της κλινικής καθηγήτρια Σοφία Καλανταρίδου πραγματοποίησαν, σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο επεμβάσεων ασθενών με λοίμωξη COVID-19, την ωοληψία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται σε εξέλιξη μοριακός έλεγχος του σπέρματος και του ωοθυλακικού υγρού για έλεγχο της παρουσίας του κορονοϊού.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, η εμβρυολόγος Τ. Βράντζα θα προχωρήσει σε γονιμοποίηση των ωαρίων και κατάψυξη, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες. Η εμβρυομεταφορά θα γίνει σε επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την αποδρομή της λοίμωξης COVID-19.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εξωσωματική γονιμοποιήση, εξωσωματική, Αττικό Νοσοκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK