16:27 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (330)
0 0 0
Βρείτε μας

Εμβόλιο δύο σε ένα ετοιμάζει το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Ρωσίας που θα προστατεύει τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τη γρίπη.

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέγια της Ρωσίας σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα συνδυασμένο εμβόλιο που θα προστατεύει τόσο από τη γρίπη όσο και από την COVID-19, δήλωσε ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής του ινστιτούτου.

Στις 11 Αυγούστου, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρισε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ονομάστηκε Sputnik V και αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας. Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου εισήλθε σε κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες.

«Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα συνδυασμό εμβολίου που θα προστατεύει τόσο από τον κορονοϊό όσο και από τη γρίπη» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

Ο Γκίντσμπουργκ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν κλινικές δοκιμές και ότι προς το παρόν δεν ήταν δυνατό να πει κανείς πότε θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο.

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας, που ονομάζεται «Sputnik V», χρησιμοποιεί δύο προσαρμοσμένες εκδόσεις του αδενοϊού -ο οποίος συνήθως προκαλεί κοινό κρυολόγημα ή συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη- για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (330)
Tags:
Sputnik V, Ρωσία, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK