17:28 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (317)
0 20
Βρείτε μας

Η AstraZeneca προχώρησε στην αναστολή της δοκιμής του εμβολίου για τον κορονοϊό που αναπτύσσεται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Οι αμφιβολίες για την προοπτική μιας πιο γρήγορης διάθεσης ενός από τα εμβόλια για τον κορονοϊό ενισχύονται μετά την αναστολή των παγκόσμιων δοκιμών από την AstraZeneca

Η AstraZeneca που αναπτύσσει το εμβόλιο μαζί με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Oxford University, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις δοκιμές του τελικού σταδίου, προκειμένου να επιτρέψει σε μία επιτροπή να εξετάσει τα δεδομένα ασφάλειας, ενώ η εταιρεία εργάζεται για να περιορίσει ενδεχόμενες επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης του εμβολίου.

«Είναι προφανώς μία πρόκληση, ειδικότερα για τις δοκιμές αυτού του εμβολίου» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ.

Πάντως, σύμφωνα με την εταιρεία, οι δοκιμές του εμβολίου για τη νόσο COVID-19 σταμάτησαν τον Ιούλιο, αφού ένας εθελοντής βρέθηκε να έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, μια ασθένεια που προκαλεί βλάβη στο κεντρικό νευρικό σύστημα η οποία -με βάση τη διάγνωση- δεν σχετίζεται με το εμβόλιο.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (317)
Tags:
AstraZeneca, COVID-19, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK