02:21 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
0 12
Βρείτε μας

Μπορεί οι νέοι να μην κινδυνεύουν να αρρωστήσουν σοβαρά όσο οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εμφανίσουν επιπλοκές ακόμα και θανατηφόρες.

Τουλάχιστον ένας στους πέντε ασθενείς με κορονοϊό, ηλικίας 18 έως 34 ετών, που εισάγεται στο νοσοκομείο θα χρειασθεί εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ ο ένας στους 10 θα διασωληνωθεί. 

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει σε ανάλυση Αμερικανών επιστημόνων που επιβεβαιώνει ότι οι νέοι κάθε άλλο παρά άτρωτοι είναι απέναντι στην COVID-19.

Σύμφωνα και με τα νέα ευρήματα, οι νέοι ενήλικες κινδυνεύουν λιγότερο να αρρωστήσουν σοβαρά σε σχέση με τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, αλλά δεν σημαίνει δεν θα εμφανίσουν επιπλοκές που μπορεί να είναι έως και θανατηφόρες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σκοτ Σόλομον της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 63.103 άτομα που νοσηλεύθηκαν με COVID-19 σε 419 αμερικανικά νοσοκομεία στη διάρκεια της πανδημίας, εκ των οποίων 3.222 (το 5%) ήταν 18 έως 34 ετών, με μέση ηλικία τα 28 έτη.

Το 21% χρειάστηκε εισαγωγή σε ΜΕΘ και το 10% διασωλήνωση, ενώ το 3% τελικά πέθαναν. Οι πολύ παχύσαρκοι νέοι (με δείκτη σωματικής μάζας άνω του 40) και εκείνοι με υπέρταση είχαν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου από COVID-19, ενώ ο κίνδυνος ήταν σχεδόν διπλάσιος για όσους είχαν διαβήτη.

«Μπορεί ο κίνδυνος νοσηλείας για τους νέους να είναι σχετικά χαμηλός, όμως για όσους χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο, οι κίνδυνοι είναι σημαντικοί. Ο κίνδυνος θανάτου τους είναι περίπου διπλάσιος σε σχέση με έναν συνομήλικο ασθενή που παθαίνει έμφραγμα» τόνισε ο δρ Σόλομον.
Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
Tags:
μονάδα εντατικής θεραπείας, ασθενείς, νέοι, κορονοϊός, COVID-19
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK