17:03 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
0 0 0
Βρείτε μας

Για το πότε θα γνωρίζουμε εάν το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, ανέφερε σήμερα ότι θα είναι γνωστό μέχρι το τέλος του χρόνου αν το πειραματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού προσφέρει προστασία, όταν ο όμιλος μπορέσει να ξεκινήσει ξανά τις κλινικές δόκιμες που ανεστάλησαν χθες.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναστέλλονται οι παγκόσμιες δοκιμές, μετά την εμφάνιση μιας «ενδεχομένως ανεξήγητης ασθένειας» σε έναν εθελοντή.

Ο Σοριό υπογράμμισε ότι είναι πολύ συχνό να αναστέλλεται η έρευνα για ένα εμβόλιο.

«Στην πραγματικότητα είναι πολύ συχνό και πολλοί ειδικοί μπορούν να σας το πουν», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Η διαφορά με τις άλλες κλινικές δοκιμές εμβολίων είναι ότι δεν τις παρακολουθεί όλος ο κόσμος. Σταματούν, ερευνούν και ξαναξεκινούν».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η φαρμακευτική δεν γνωρίζει τη σαφή διάγνωση του εθελοντή, προσθέτοντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο ότι εμφάνισε εγκάρσια μυελίτιδα και ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα τεστ.

Ο Σοριό υπογράμμισε ότι η διάγνωση θα κατατεθεί σε μια ανεξάρτητη επιτροπή ασφαλείας, η οποία θα ενημερώσει τη φαρμακευτική εταιρεία αν μπορεί να συνεχίσει τις κλινικές δοκιμές.

Η AstraZeneca θα παρέχει εμβόλια στις χώρες ταυτόχρονα ώστε να διασφαλίσει τη δίκαιη και ίση διανομή τους και πρόσθεσε εξάλλου ότι η φαρμακευτική βρίσκεται κοντά στο να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής της στα 3 δισεκατομμύρια δόσεις σε εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, ώστε να εμποδίσει τις κυβερνήσεις να περιορίσουν τη διανομή του εμβολίου.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (315)
Tags:
ασθένεια, SARS-CoV-2, δοκιμές, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, AstraZeneca
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK