21:03 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παρά το γεγονός ότι η σωστή λειτουργία συγκεκριμένων οργάνων στο ανθρώπινο σώμα εξαρτάται απευθείας από την ποσότητα νερού που λαμβάνουμε κάθε μέρα, «η ανάγκη για ενυδάτωση με αρκετά υγρά συχνά υποτιμάται», σύμφωνα με διατροφολόγο.

Όπως αναφέρει η Νατάλια Πουγκάτσεβα-διατροφολόγος στο ρωσικό πανεπιστήμιο Σετσένοφ στη Μόσχα-σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda», η κακή ενυδάτωση έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

«Ρυτίδες, ξηρό δέρμα και μαλλιά-όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της απώλειας κολλαγόνου,[…] αλλά και συνέπειες της έλλειψης νερού από το σώμα» σημειώνει η επιστήμονας.

Όμως, πέρα απ’ όλ’ αυτά, η μικρή κατανάλωση νερού προκαλεί και σοβαρότερες παθήσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

«Αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης που προκαλεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό», προειδοποιεί η επιστήμονας, που αναφέρει ότι η επαρκής ποσότητα νερού είναι περίπου 2 λίτρα καθημερινά.

Σύμφωνα με την Πουγκάτσεβα, πρέπει να πίνουμε συχνά μικρές ποσότητες νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να αποφεύγουμε να πίνουμε νερό πριν τον ύπνο.

«Η ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των νεφρών και την αποβολή της περίσσειας υγρών από το σώμα» εξηγεί η ειδικός.

Σύμφωνα με την επιστήμονα, πέρα από το νερό μπορούμε να πίνουμε χλιαρό τσάι βοτάνων, όχι τόσο δυνατό πράσινο τσάι ή χυμούς μούρων.

Tags:
έμφραγμα, νερό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK