06:28 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1410)
0 22
Βρείτε μας

Εν μέσω έντονης ανησυχίας δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο Βρετανός καθηγητής Τιμ Σπέκτορ καθησυχάζει τους γονείς πως η καταρροή δεν είναι σύμπτωμα κορονοϊού, καλώντας τους να μην επιβαρύνουν το σύστημα με περιττά τεστ στα παιδιά τους.

Τα παιδιά που έχουν μόνο καταρροή «σίγουρα δεν έχουν κορονοϊό», προειδοποιεί κορυφαίος Βρετανός ειδικός, εν μέσω διαρκών και επίμονων εκκλήσεων προς τους Βρετανούς πολίτες να σταματήσουν να κάνουν περιττά τεστ.

Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ του King's College του Λονδίνου, διαβεβαιώνει τους γονείς πως το συγκεκριμένο σύμπτωμα μαζί με συμφόρηση και φτέρνισμα, είναι ένα «σίγουρο σημάδι» πως το παιδί τους πάσχει από κρυολόγημα κι όχι COVID-19.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Μάτ Χάνκοκ είχε δηλώσει πως οι γονείς που αναζητούν τεστ για τα παιδιά τους που έχουν κρυολογήσει, συμβάλλουν στο ολοένα επιδεινούμενο χάος στη χώρα όσον αφορά τους ελέγχους για τον κορονοϊό, επιβαρύνοντας το σύστημα και τους συνανθρώπους τους.

Τα ποιο κοινά σύμπτωμα κορονοϊού σε παιδιά 

Ο καθηγητής Σπέκτορ, ο οποίος «τρέχει» την εφαρμογή Coronavirus Symptom Study, είναι ο άνθρωπος πίσω από μια έρευνα που καταδεικνύει πως το πιο κοινό σύμπτωμα του κορονοϊού για παιδιά είναι η κούραση (κατά 55%), ο πονοκέφαλος και ο πυρετός.

Μεταξύ των ενηλίκων τα πιο κοινά συμπτώματα είναι κόπωση, πονοκέφαλος και ανοσμία. Δεν υπάρχουν συχνές καταγραφές για καταρροή ούτε στα παιδιά ούτε στους ενηλίκους.

Η ομάδα του καθηγητή πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να καταχωρηθεί η απώλεια γεύσης και οσμής ως σύμπτωμα του ιού στη Βρετανία, καθώς τα δεδομένα από την εφαρμογή τους καταδεικνύουν πως είναι δείγμα νόσησης από κορονοϊό.

Η τεράστια δεξαμενή δεδομένων που έχουν στη διάθεσή τους, επίσης, τούς δίνει την ευχέρεια να αναγνωρίσουν και ποια συμπτώματα δεν υποδηλώνουν κορονοϊό.

Εν μέσω έντονης ανησυχίας περί νόσησης των παιδιών δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής Σπέκτορ υπενθυμίζει στους γονείς πως η καταρροή δεν είναι σύμπτωμα κορονοϊού.

Όπως είπε, υπάρχει διαφορά στα συμπτώματα που εμφανίζονται μεταξύ διαφόρων ηλικιακών ομάδων και πως ο υψηλός πυρετός, ο επίμονος βήχας και η απώλεια γεύσης και οσμής συνήθως δεν εμφανίζονται σε ηλικίες κάτω των 18 και άνω των 65 χρόνων.

«Δεν βλέπεις απώλεια γεύσης και όσφρησης καθόλου στους ηλικιωμένους ανθρώπους και τα παιδιά» εξήγησε, μιλώντας στο βBBC Radio 4's Today.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1410)
Tags:
πανδημία, κορονοϊός, μαθητές, παιδιά, σχολεία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK