01:33 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 01
Βρείτε μας

Νέα έρευνα επιστημόνων ρίχνει φως στο γιατί η COVID-19 τείνει να είναι πολύ ηπιότερη μεταξύ των παιδιών σε σχέση με τους ενήλικες, ο οποίοι είναι εννιά φορές πιο επιρρεπείς στον θάνατο.

Οι ερευνητές στο Γέιλ και τη Σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου Άλμπερτ Αϊνστάιν ανακάλυψαν πως οι ενήλικοι που νοσούν από τον ιό, είναι εννιά φορές πιο επιρρεπείς στο θάνατο από την COVID-19 σε σχέση με τα παιδιά.

Μάλιστα, πήγαν ένα βήμα παραπέρα, αναλύοντας το αίμα και το πλάσμα τόσο μικρών όσο και ενήλικων ασθενών, προκειμένου να κατανοήσουν το πώς και το γιατί αντιδρούν διαφορετικά στη μόλυνση τα σώματά τους.

Στα δείγματα αυτά ανακάλυψαν πως τα παιδιά είχαν υψηλότερα επίπεδα ανοσοκυτοκίνης που δημιουργείται από το λεγόμενο «ενδογενές» ή «έμφυτο» ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ οι ενήλικοι παρήγαγαν περισότερα αντισώματα και κυτοκίνες από το λεγόμενο «προσαρμοστικό» ή «επίκτητο» ανοσοποιητικό.

«Προς έκπληξή μας, διαπιστώσαμε πως αυτές οι συγκεκριμένες κυτοκίνες ορού ήταν σε υψηλότερα επίπεδα στα παιδιά απ'ότι στους ενήλικες» ανέφερε ο Κέβαν Χέρολντ, καθηγητής ανοσολογίας και Ιατρικής στο Γέιλ και εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Παρά τα υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων στους οργανισμούς τους, οι ενήλικοι δυσκολεύονται μακράν περισσότερο με τον κορονοϊό.

Τα επιστημονικά αυτά ευρήματα προσφέρουν μια εξήγηση για το γιατί τα παιδιά τα πηγαίνουν καλύτερα κατά του κορονοϊου, σε σχέση με το πώς ανταποκρίνονται στη γρίπη ή άλλους αναπνευστικούς ιούς και ρίχνει φως στο γιατί η COVID-19 τείνει να είναι πολύ ηπιότερη μεταξύ των παιδιών σε σχέση με τους ενήλικες.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
Tags:
COVID-19, ανοσοποιητικό, παιδιά, κορονοϊός, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK