23:01 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (381)
0 21
Βρείτε μας

Δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 αναπτύσσεται, αυτή τη φορά από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ιολογία και τη Βιοτεχνολογία «Vektor», το οποίο αναμένεται να διατεθεί σε δύο εκδοχές και το οποίο, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν προκάλεσε παρενέργειες στους εθελοντές που το έλαβαν.

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ιολογία και τη Βιοτεχνολογία «Vektor», ανακοίνωσε ότι επέλεξε τις δύο πιο ελπιδοφόρες εκδοχές του δεύτερου εμβολίου της Ρωσίας κατά του κορονοϊού, το οποίο ονομάζεται «EpiVacCorona». 

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας στην Ιολογία και τη Βιοτεχνολογία «Vektor», Ρινάτ Μακσιούτοφ, έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την εισαγωγή του εμβολίου στην αγορά.

Κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ για τον ιό και τα εμβόλια που μεταδόθηκε από το Rossiya 1, την Πέμπτη (26/09), ο Μακσιούτοφ εξήγησε ότι το κέντρο «Vektor» αναπτύσσει «εμβόλια για την πρόληψη της νόσου COVID-19 με βάση έξι ανεξάρτητες τεχνολογικές πλατφόρμες».

Ο ίδιος πρόσθεσε το εξής:

«Επιλέξαμε τις δύο πιο ελπιδοφόρες παραλλαγές του εμβολίου που σκοπεύουμε να διαθέσουμε στην αγορά».

Ακόμα, η επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας για τα Δικαιώματα των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Πρόνοια Rospotrebnadzor, Άννα Πόποβα, διευκρίνισε ότι το εμβόλιο της «Vektor» δεν προκάλεσε ανεπιθύμητες ενέργειες στους εθελοντές.

Δεύτερο ρωσικό εμβόλιο

Υπενθυμίζεται ότι, στις 27 Ιουλίου, το Ρωσικό Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ιολογία και τη Βιοτεχνολογία «Vektor» άρχισε τις κλινικές δοκιμές του «EpiVacCorona», στις οποίες συμμετείχαν τουλάχιστον 300 εθελοντές ηλικίας από 18 έως 60 ετών, συμπεριλαμβανομένων 60 εργαζομένων του κέντρου.

Όπως ανακοίνωσε η Rospotrebnadzor στις 17 Σεπτεμβρίου, οι κλινικές δοκιμές φάσης 1 έχουν αποδείξει την πλήρη ασφάλεια του εμβολίου.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, η Rospotrebnadzor ανακοίνωσε ότι η καταχώριση αυτού του εμβολίου θα ολοκληρωθεί περίπου στις 15 Οκτωβρίου.

Εμβόλιο «Sputnik V»

Το εμβόλιο από το κέντρο «Vektor» αναπτύχθηκε παράλληλα με το «Sputnik V», που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και το Κέντρο Έρευνας Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya».

Στις 11 Αυγούστου το «Sputnik V» καταχωρίστηκε, αφού σε κλινικές δοκιμές, όλοι οι εθελοντές παρουσίασαν υψηλά επίπεδα αντισωμάτων και κανείς δεν ανέπτυξε σοβαρές επιπλοκές, όπως ανέφεραν οι γιατροί.

Οι πρώτες παρτίδες του «Sputnik V» θα διατεθούν για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και, στη συνέχεια, όσοι το επιθυμούν, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (381)
Tags:
Vektor, Ρωσία, εμβόλιο, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK