14:45 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1367)
0 13
Βρείτε μας

Η μόλυνση από κορονοϊό μπορεί να συμβεί ακόμα και σε απόσταση μεγαλύτερη από ενάμισι μέτρο σε κλειστούς χώρους, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στις 5 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ (CDC).

Μια ομάδα ερευνητών από το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησε για την πιθανότητα μόλυνσης από κορονοϊό και από απόσταση μεγαλύτερη του ενάμισι μέτρου. Το αποτέλεσμα αυτό δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του CDC στις 5 Οκτωβρίου.

«Άτομα που βρίσκονται κοντά (σε απόσταση 1,8 μέτρων) με άτομο θετικό στον κορονοϊό ή που έχουν άμεση επαφή με αυτό το άτομο διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης» διευκρινίζει το έγγραφο.

Επιπλέον, οι ερευνητές δήλωσαν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι υπό ορισμένες συνθήκες τα άτομα με τον ιό μπορούν να μολύνουν «εκείνους που απέχουν περισσότερο από 1,8 μέτρα». Σημείωσαν ότι αυτές ήταν περιπτώσεις που συνέβησαν σε «κλειστούς χώρους με ανεπαρκή εξαερισμό».

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το CDC, ο τρόπος μετάδοσης του κορονοϊού μέσω στενής επαφής με ένα άρρωστο άτομο είναι και ο πιο συνηθισμένος.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1367)
Tags:
μόλυνση, κρούσματα, κρούσμα, πανδημία, κοινωνική απόσταση, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK