10:58 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (373)
0 20
Βρείτε μας

Η μάσκα θεωρείται ως ένα μέσο προστασίας από τη νόσο COVID-19 και ο διοικητής του ιατρικού κέντρου «Γκαμαλέγια» που ανέπτυξε το ρωσικό «Sputnik V», σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, αποκάλυψε πότε μπορεί να πάψει κάποιος να τη φορά αφότου λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Το ρωσικό εμβόλιο «Sputnik V» καταχωρίστηκε στις 11 Αυγούστου από τις υγειονομικές Αρχές της χώρας ως το πρώτο σε όλο τον κόσμο κατά του κορονοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διοικητής του ιατρικού κέντρου «Γκαμαλέγια» που ανέπτυξε το εμβόλιο σε συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), εξήγησε στο Sputnik πως, μετά τη δεύτερη δόση του «Sputnik V», πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον τρεις εβδομάδες για να πάψετε να χρησιμοποιείτε τη μάσκα.

Αυτό σημαίνει ότι από την πρώτη δόση είναι απαραίτητο να περιμένετε τουλάχιστον έξι εβδομάδες, καθώς το χρονικό διάστημα χορήγησης μεταξύ των δύο ενέσεων είναι 21 ημέρες.

Ο καθηγητής διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που κάποιος λάβει το εμβόλιο στο πλαίσιο της τρίτης φάσης των δοκιμών, πρέπει να βεβαιωθεί ότι είναι στην πειραματική ομάδα και όχι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Έτσι, ο Γκίντσμπουργκ συμβουλεύει να γίνει μέτρηση του επιπέδου των προστατευτικών αντισωμάτων και μόνο τότε να αποφασίσετε εάν θα φορέσετε μάσκα ή όχι.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ανέφερε το εξής:

«Εάν το επίπεδο είναι υψηλό, είναι δυνατό να σταματήσετε να φοράτε μάσκα και εάν είναι ανεπαρκές, τότε είναι καλύτερα να τη χρησιμοποιήσετε».

Οι κλινικές μελέτες μετά την καταχώριση του «Sputnik V» άρχισαν στη Μόσχα στις 7 Σεπτεμβρίου και, στις 9 Σεπτεμβρίου, οι γιατροί έδωσαν στους πρώτους συμμετέχοντες τις δόσεις του εμβολίου.

Συνολικά, 40.000 εθελοντές θα συμμετάσχουν στις κλινικές μελέτες και οι 10.000 από αυτούς θα λάβουν εικονικό φάρμακο, απαραίτητο για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Το «Sputnik V» θα αρχίσει να κυκλοφορεί την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τα δεδομένα από το Κρατικό Μητρώο Φαρμάκων του ρωσικού Υπουργείου Υγείας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (373)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK