17:59 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτίμηση ότι ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι έτοιμο ακόμα και τον Δεκέμβριο έκανε αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι ένα εμβόλιο κατά της νόσου του κορονοϊού θα είναι έτοιμο προς καταχώρηση μέχρι το τέλος του 2020 ή στις αρχές του επόμενου έτους το νωρίτερο, δήλωσε η Σούμια Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, τη Δευτέρα. 

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε περίπου 40 υποψήφια εμβόλια τώρα σε κάποιο στάδιο κλινικών δοκιμών και 10 από αυτά βρίσκονται στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, οι οποίες είναι οι κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου, που θα μας πουν τόσο για την αποτελεσματικότητα όσο και για την ασφάλεια. Έτσι, το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως εικασία ή να προβλέψουμε, εξετάζοντας πότε ξεκίνησε μια δοκιμή και πότε είναι πιθανό να υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να υποβληθούν στις ρυθμιστικές αρχές, είναι το νωρίτερο από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τις αρχές του 2021» ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Αρκετές χώρες έχουν αναπτύξει δεκάδες εμβόλια από την έναρξη της πανδημίας, αλλά καμία δεν έχει περάσει μέχρι στιγμής τις δοκιμές της 3ης φάσης που έχουν εγκριθεί από τον ΠΟΥ. Πολλά εμβόλια αναμένεται να έχουν καταχωρηθεί στον ΠΟΥ μέχρι το τέλος του έτους.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 37 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό παγκοσμίως, με πάνω από 1,07 εκατομμύρια θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (387)
Tags:
δοκιμή, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εμβόλια, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK