04:21 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Από
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
0 01
Βρείτε μας

Μια 89χρονη γυναίκα από την Ολλανδία, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, είναι η πρώτη περίπτωση καταγεγραμμένου θανάτου, ο οποίος οφείλεται σε επαναμόλυνση με τον κορονοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Επιστήμονες ανέφεραν τον πρώτο θάνατο ύστερα από επαναμόλυνση με τον κορονοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και, συγκεκριμένα, μια 89χρονη Ολλανδή πέθανε μιας και είχε υποκείμενο νόσημα (σ.σ. καρκίνος).

Οι ερευνητές, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα μελέτης τους στο Oxford University Press, υποστηρίζουν μεταξύ άλλων:

«Αναφέρουμε μια περίπτωση επαναμόλυνσης, σε μια 89χρονη γυναίκα από την Ολλανδία, που έπασχε από μακροσφαιριναιμία του Waldenström και υπεβλήθη σε θεραπεία».

Η ασθενής πήρε εξιτήριο έπειτα από πέντε ημέρες και τελικά τα συμπτώματά της υποχώρησαν, Ωστόσο, περίπου δύο μήνες αργότερα, μολύνθηκε ξανά από τον κορονοϊό.

Ακόμα, στη συγκεκριμένη έρευνα οι επιστήμονες τονίζουν το εξής:

«Δύο ημέρες ύστερα από μια χημειοθεραπεία και πενήντα εννέα μετά την έναρξη του πρώτου επεισοδίου της νόσου COVID-19, η ασθενής εμφάνισε πυρετό, βήχα και δύσπνοια. Κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, ο κορεσμός οξυγόνου της ήταν 90% με αναπνευστικό ρυθμό 40/λεπτό».

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου από επαναμόλυνση με τη νόσο COVID-19.

Εντούτοις, πάνω από 20 περιπτώσεις επαναμόλυνσης από τον κορονοϊό που προκαλεί τη νόσο COVID-19, έχουν επιβεβαιωθεί παγκοσμίως, όπως στο Χονγκ Κονγκ, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στον Ισημερινό.

Τέλος, ο καθηγητής Σαντιάγκο Μας-Κόμα, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Τροπική Ιατρική και εξειδικευμένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε στο Sputnik, τον περασμένο Αύγουστο, ότι οι γνωστές περιπτώσεις επαναμόλυνσης εντοπίστηκαν λόγω του ότι οι ασθενείς μολύνθηκαν με στελέχη του κορονοϊού διαφορετικά από αυτά της πρώτης λοίμωξης.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1369)
Tags:
Ολλανδία, θάνατος, γυναίκα, νεκρή, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK