00:16 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1429)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ερευνητές που είχαν πρόσβαση στα δείγματα της ασθενούς επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για δεύτερη μόλυνση COVID-19, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί μόλις 23 επιμολύνσεις.

Ηλικιωμένη γυναίκα στην Ολλανδία πέθανε αφού μολύνθηκε με COVID-19 δεύτερη φορά, σύμφωνα με ερευνητές. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται θάνατος από επαναμόλυνση με κορονοϊό.

Η 89χρονη ασθενής έπασχε από μακροσφαιριναιμία του Waldenström’s, σπάνιο τύπο καρκίνο του αίματος που αντιμετωπίζεται αλλά είναι ανίατος. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Oxford University Press, όπως μεταδίδει το bnonews.gr. 

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η γυναίκα είχε μεταφερθεί στα επείγοντα περιστατικά στις αρχές του έτους, με συμπτώματα πυρετού και δυνατού βήχα. Βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες, οπότε υποχώρησαν σημαντικά τα συμπτώματα, εκτός από μία επίμονη κούραση.

Περίπου δύο μήνες μετά, μόλις δύο ημέρες μετά την έναρξη νέου γύρου χημειοθεραπείας, εμφάνισε πυρετό, βήχα και δύσπνοια. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, ο κορεσμός του οξυγόνου της ήταν 90% με ρυθμό 40 αναπνοών ανά λεπτό. Βρέθηκε και πάλι θετική στον κορονοϊό, ενώ τα τεστ για αντισώματα ήταν αρνητικά την τέταρτη και έκτη ημέρα.

«Την όγδοη ημέρα η κατάσταση της ασθενούς επιδεινώθηκε. Πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα» σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η ομάδα που είχε πρόσβαση σε δείγματα και των δύο μολύνσεων επιβεβαίωσε ότι ο γενετικός τύπος του ιού ήταν διαφορετικός σε έναν βαθμό κα στηρίζουν τη διαπίστωση ότι πρόκειται για δεύτερη μόλυνση.

Μέχρι σήμερα οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει μόλις 23 περιπτώσεις επαναμόλυνσης, ωστόσο, σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις οι ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1429)
Tags:
Ολλανδία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK