18:19 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1395)
0 13
Βρείτε μας

Όσοι αρρώστησαν με κορονοϊό παράγουν υψηλής ποιότητας αντισώματα ακόμη και πέντε έως επτά μήνες μετά την αρχική λοίμωξη.

Νέα επιστημονική μελέτη διαπίστωσε πως οι ασθενείς που αρρώστησαν με κορονοϊό μπορούν να παράξουν υψηλής ποιότητας αντισώματα ακόμη και πέντε έως επτά μήνες μετά την αρχική λοίμωξη. 

Μια ανοσία μακράς διάρκειας μπορεί να αναπτυχθεί σύμφωνα με τη μελέτη, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο ότι θα συμβεί σε όλους.

Με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ανοσολογίας Ντίπτα Μπατατσάρια, οι ερευνητές του Κολεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Αριζόνας πραγματοποίησαν τεστ αντισωμάτων σε 5.882 άτομα και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν αντισώματα σε επαρκή επίπεδα στο αίμα από πέντε έως επτά μήνες. Μάλιστα, μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ανοσολογίας «Immunity».

«Βρήκαμε σαφώς ότι υψηλής ποιότητας αντισώματα συνεχίζουν να παράγονται πέντε έως επτά μήνες μετά τη λοίμωξη» δήλωσε ο Μπατατσάρια εκτιμώντας πως η ανοσία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και πάνω από επτά μήνες. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής διατείνεται πως είναι λανθασμένες οι εκτιμήσεις που θέλουν τα επίπεδα αντισωμάτων στο σώμα να μειώνονται γρήγορα μετά τη λοίμωξη.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1395)
Tags:
επιστημονική μελέτη, έρευνα, κρούσματα, κρούσμα, αντισώματα, πανδημία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK