12:45 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών για να βρουν παρτενέρ είναι πιθανότερο να μολυνθούν από σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο και να μην χρησιμοποιούν σεξουαλικές προφυλάξεις από ανθρώπους που γνωρίζουν τον σύντροφό τους διαφορετικά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Μια ομάδα ερευνητών από την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Σουηδίας ρώτησε περισσότερους από 14.500 άντρες και γυναίκες από 16 έως 84 ετών αναφορικά με τη σεξουαλική τους συμπεριφορά, τις διαδικτυακές γνωριμίες και την υγεία.

Οι ειδικοί δεν ρώτησαν τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα ποιες εφαρμογές γνωριμιών χρησιμοποιούν, αλλά βρήκαν ότι όσοι στρέφονταν για τις γνωριμίες τους στις ψηφιακές πλατφόρμες είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και λιγότερες να χρησιμοποιούν προφυλακτικό.

Σκοπός της έρευνας ήταν να διερευνηθεί ο βαθμός στον οποίο η εύρεση σεξουαλικού συντρόφου στο Διαδίκτυο σχετίζεται με επικίνδυνες συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένου και του σεξ χωρίς προφυλάξεις, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έρευνας, τα άτομα νεαρότερης ηλικίας και οι άντρες μεταξύ 30 και 44 ετών ήταν πιθανότερο να στραφούν σε εφαρμογές γνωριμιών για πρόσκαιρη συντροφιά.

Το υψηλότερο ποσοστό των αντρώνσυμμετεχόντων που χρησιμοποιούν τις ιντερνετικές εφαρμογές για να βρουν σεξουαλικό σύντροφο (67%) ήταν ομοφυλόφιλοι ηλικίας 30 έως 44 ετών.

Εξάλλου, η ομάδα των επιστημόνων ανακάλυψε ότι ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, άνθρωποι που χρησιμοποιούν πλατφόρμες γνωριμιών είναι πιο πιθανό να λάβουν ή να δώσουν λεφτά ως αντάλλαγμα για σεξ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έρευνα δεν ήταν εξαντλητική, καθώς για παράδειγμα τα άτομα που συμμετείχαν ρωτήθηκαν εάν χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να βρουν σύντροφο, αλλά όχι πόσο συχνά.

«Παραμένει ακόμη ασαφές εάν το Διαδίκτυο είναι η αιτία ή απλά μια ένδειξη για τον αυξημένο σεξουαλικό κίνδυνο» σχολίασαν οι ερευνητές.

Δείτε τη εν λόγω έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Νational Library of Medicine ΕΔΩ.

Tags:
σεξ, dating sites
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK