04:32 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1642)
0 10
Βρείτε μας

Το Κινέζικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εντόπισε και απομόνωσε ένα ζωντανό δείγμα κορονοϊού στην εξωτερική συσκευασία κατεψυγμένου μπακαλιάρου. Μέχρι σήμερα είχαν βρεθεί μονάχα ίχνη του ιού σε κατεψυγμένες συσκευασίες.

Ο κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει σε παγωμένες συσκευασίες τροφίμων, δήλωσαν Κινέζοι αξιωματούχοι αφού παρατήρησαν κλιμάκωση της επιδημίας στην πόλη Τσινγκτάο που σχετίζεται σύμφωνα με τους ίδιους με κατεψυγμένα ψάρια.

Το Κινέζικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εντόπισε και απομόνωσε ένα δείγμα κορονοϊού το οποίο ήταν ζωντανό και βρισκόταν στην εξωτερική συσκευασία ενός κατεψυγμένου μπακαλιάρου.

Η συσκευασία εισήχθη από την πόλη Τσινγκτάο η οποία επλήγη από ένα νέο cluster κρουσμάτων κορονοϊού που συνδέονται με δύο εργάτες. Οι άνδρες, που διαγνώστηκαν τον Σεπτέμβριο, ήταν υπεύθυνοι για την εκφόρτωση κατεψυγμένων θαλασσινών στο λιμάνι της πόλης.

Τα ευρήματα του CDC υποδηλώνουν ότι είναι πιθανό ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε μεγάλες αποστάσεις μέσω κατεψυγμένων προϊόντων. Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες τόνισαν ότι είναι πιο πιθανό οι εργάτες να μολύνθηκαν από άλλες εστίες που δεν σχετίζονται με την εργασία τους παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μηδενικά κρούσματα στην Κίνα. 

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργοστάσια κατεψυγμένων τροφίμων βρίσκονται στο επίκεντρο πολλών εστιών κορονοϊού. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν πει ότι αυτές οι εστίες γίνονται πιθανότατα λόγω του συνωστισμού στα εργοστάσια παρά από τα ίδια τα προϊόντα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι είναι απίθανο οι άνθρωποι να μολύνονται με τον ιό από τρόφιμα ή συσκευασίες τροφίμων και ότι «δεν είναι απαραίτητο να απολυμανθούν υλικά συσκευασίας τροφίμων». Ωστόσο, μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης αμφισβήτησε αυτήν τη δήλωση αφού εντόπισε την επιβίωση του κορονοϊού  σε κατεψυγμένα δείγματα κρέατος και σολομού για τρεις ολόκληρες βδομάδες.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1642)
Tags:
Κίνα, επιβίωση, κρούσματα, κρούσμα, κατεψυγμένα τρόφιμα, τρόφιμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK