13:03 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1643)
0 0 0
Βρείτε μας

Το πού καθόμαστε σε καταστήματα εστίασης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μετάδοση του κορονοϊού σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη. Όπως μοντελοποιήθηκε από τον υπερυπολογιστή Fugaku, το άτομο που κάθεται δίπλα σε έναν μολυσμένο επισκέπτη είναι πέντε φορές πιο εκτεθειμένο στα σταγονίδια του από το άτομο που βρίσκεται απέναντί του!

Παρά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα εστιατόρια μπορεί να αποτελέσουν εστίες διασποράς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή Fugaku, η διάταξη των καθισμάτων μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Έτσι, με εντολή επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Κόμπε και τον ερευνητικό κέντρο Ρίκεν, ο Fugaku μοντελοποίησε την εξάπλωση του ιού στη συνθήκη όπου τέσσερα άτομα κάθονται σε ένα τραπέζι και μιλούν χωρίς μάσκες. Η μελέτη μεταδόθηκε στο κανάλι Nippon TV News 24 Japan στο YouTube.

Όπως δείχνει το βίντεο, εάν ένα μολυσμένο άτομο μιλάει σε άλλα άτομα, τέσσερις φορές περισσότερα σταγονίδια φτάνουν στο άτομο που κάθεται ακριβώς απέναντι από το άτομο που κάθεται διαγώνια. Το άτομο που βρίσκεται δίπλα στο κρούσμα είναι ακόμη πιο ευάλωτο. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα επίπεδα υγρασίας επηρεάζουν επίσης τη μετάδοση σταγονιδίων που θα διασκορπίζονταν λιγότερο όταν το επίπεδο υγρασίας είναι υψηλό.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1643)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, εστιατόρια, εστιατόριο, κατάστημα εστίασης, εστίαση, COVID-19, έρευνα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK