17:05 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1885)
0 03
Βρείτε μας

Η πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με κορονοϊό και εμφανίζουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα φαίνεται να αναπτύσσουν αρκετά αντισώματα που παραμένουν σε σχετικά σταθερά επίπεδα για τουλάχιστον πέντε μήνες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Άνθρωποι που εμφανίζουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα κορονοϊού έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν στην πλειοψηφία τους ισχυρή ανοσιακή αντίδραση για τουλάχιστον πέντε μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον καθηγητή Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας Φλόριαν Κράμερ, μελέτησαν δείγμα 30.082 ατόμων που ασθένησαν και έκαναν τεστ αντισωμάτων μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου.

«Ενώ έχουν υπάρξει ορισμένες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες τα αντισώματα έναντι του κορονοϊού μειώνονται γρήγορα, εμείς βρήκαμε ακριβώς το αντίθετο: Ότι πάνω από το 90% των ανθρώπων με ήπια ή μέτρια νόσο παράγουν μία αντίδραση αντισωμάτων, αρκετά ισχυρή για να εξουδετερώσει τον ιό και αυτή η ανοσιακή απάντηση διατηρείται για πολλούς μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Κράμερ.

Στο πλαίσιο αυτό, η έρευνα βρήκε ότι ένα ικανοποιητικό επίπεδο αντισωμάτων IgG διατηρείται στους περισσότερους ανθρώπους για τουλάχιστον πέντε μήνες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων της νόσου. Σε κάθε περίπτωση, προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν αυτά τα αντισώματα είναι αρκετά για να προστατεύσουν έναν άνθρωπο από μια νέο μόλυνση με τον ιό.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1885)
Tags:
αντισώματα, κρούσματα, κρούσμα, επιστημονική μελέτη, έρευνα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK