23:34 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Στον αναπάντεχο κίνδυνο που κρύβουν ορισμένες αντιβιοτικές ουσίες, αναφέρθηκε ο γιατρός Αλεξάντρ Μιασνίκοφ, επισημαίνοντας πως ενδέχεται να δράσουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο καρδιολόγος και γενικός γιατρός Αλεξάντρ Μιασνίκοφ αποκάλυψε πως τα αντιβιοτικά κρύβουν έναν αναπάντεχο κίνδυνο, καθώς μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην ακοή, ακόμα και πλήρη απώλειά της.

Συγκεκριμένα, ο Μιασνίκοφ, αναφέρθηκε σε αντιβιοτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα και, μιλώντας στο vesti.ru, τόνισε το εξής:

«Είναι ένα φάρμακο από την ομάδα των αμινογλυκοσίδων, της γενταμικίνης και ορισμένων άλλων. Είναι ωτοτοξικά, δηλαδή επιβλαβή για τα αυτιά, όπως είναι ένας πυροβολισμός».

Όπως εξήγησε ο Μιασνίκοφ, αυτές οι ουσίες επηρεάζουν και είναι σαν να κόβουν τους ακουστικούς υποδοχείς, οδηγώντας τελικά σε κώφωση.

Ειδικότερα, η στρεπτομυκίνη, η νεομυκίνη, η νετιλμικίνη, η βανκομυκίνη και η τεϊκοπλανίνη βρίσκονται επίσης στην ομάδα των ωτοτοξικών αντιβιοτικών.

Ο Μιασνίκοφ πρόσθεσε ότι τα διουρητικά, όπως η φουροσεμίδη, μπορούν επίσης να προκαλέσουν μόνιμη κώφωση επηρεάζοντας το ακουστικό νεύρο, σαν τα αντιμυκητιακά φάρμακα.

Tags:
κώφωση, αυτιά, κίνδυνος, γιατρός, αντιβιοτικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK