16:37 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1626)
0 02
Βρείτε μας

Νέα έρευνα αναφορικά με τις επιπτώσεις του κορονοϊου δείχνει πως είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο μια σοβαρή λοίμωξη από τη νόσο COVID-19.

Πολύ σπάνια παρουσιάζουν σοβαρή νόσο COVID-19 τα μωρά, σύμφωνα με μελέτη των πανεπιστημίων Οξφόρδης και Imperial Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet Child and Adolescent Health».

Η έρευνα  βασίστηκε σε μωρά ηλικίας έως ενός μηνός στη Βρετανία, τα οποία χρειάστηκαν νοσηλεία κατά το πρώτο κύμα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ένα μεγαλύτερο ποσοστό νεογνών με σοβαρή μορφή της νόσου θα χρειαστεί εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή αναπνευστική υποστήριξη (36%) σε σχέση με τα μεγαλύτερα παιδιά (13%).

Ωστόσο, η σοβαρή λοίμωξη στα νεογνά είναι πολύ σπάνια ενώ κανένα μωρό δεν πέθανε από τη συγκεκριμένη νόσο, σχεδόν όλα ανέκαμψαν σχετικά γρήγορα. 

Από τα μωρά που εξετάστηκαν διαπιστώθηκε ότι μόνο 66 μωρά χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο και θεραπεία, δηλαδή ένα μωρό ανά 1.785 γεννήσεις ή το 0,06% των συνολικών νεογνών.

Επίσης, μόνο για τα 17 από τα 66 μωρά υπήρχε η υποψία ότι κόλλησαν τον ιό από τη μητέρα τους κατά την πρώτη εβδομάδα μετά τη γέννησή τους. Επτά από αυτά τα 17 μωρά εμφάνισαν τη νόσο, παρόλο που είχαν χωριστεί από τις μητέρες τους αμέσως μετά τη γέννα.

Μάλιστα, έξι μωρά εκτιμάται ότι μολύνθηκαν κατά την παραμονή τους στην κλινική.

Τα περισσότερα βρέφη θα αναπτύξουν μόνο ήπια συμπτώματα ενώ αναρρώνουν πλήρως.

Σύμφωνα με τους ερευνητές εάν μία μητέρα βγει θετική σε τεστ κορονοϊού, δεν χρειάζεται το μωρό της να χωριστεί από αυτήν.

Τα κυριότερα συμπτώματα στα μωρά είναι υψηλός πυρετός, δυσκολία διατροφής, εμετοί, καταρροή, βήχας και λήθαργος.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1626)
Tags:
μητέρα, λοίμωξη, βρέφος, βρέφη, μωρά, COVID-19, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK