05:57 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1623)
0 01
Βρείτε μας

Στην έγκριση μιας, υπό έρευνα, θεραπείας με αντισώματα κατά της νόσου COVID-19, προχώρησε τη Δευτέρα ο αμερικανικός FDA.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) χορήγησε άδεια έκτακτης ανάγκης (EUA) για τη διερευνητική θεραπεία με αντισώματα κορονοϊού της εταιρείας Eli Lilly που ονομάζεται bamlanivimab. 

«Έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πληρούνται τα κριτήρια για την έκδοση αυτής της εξουσιοδότησης, εγκρίνουμε την επείγουσα χρήση του bamlanivimab για τη θεραπεία της COVID-19» δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας του FDA Ντενίζ Χίντον σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον FDA, το ερευνητικό φάρμακο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία ήπιων έως μέτριων περιπτώσεων με COVID-19 σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω και που κινδυνεύουν να χρειαστούν νοσηλεία λόγω της λοίμωξης.

Η Eli Lilly ανέφερε ότι η απόφαση του FDA ήταν μια κρίσιμη εξέλιξη στον αγώνα κατά του κορονοϊού.

«Η σημερινή άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το ερευνητικό αντίσωμα της Lilly για την COVID-19 είναι μια σημαντική στιγμή για την καταπολέμηση αυτής της ασθένειας. Πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερες προσπάθειες, αλλά είμαστε περήφανοι για αυτήν τη συμβολή στην παγκόσμια προσπάθεια να νικήσουμε την COVID-19» δήλωσε η φαρμακευτική εταιρεία στην επίσημη σελίδα της στο Twitter τη Δευτέρα.

Η Eli Lilly υπέβαλε αίτηση τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον FDA, η εταιρεία θα μεταβιβάσει τώρα το bamlanivimab σε εξουσιοδοτημένους διανομείς οι οποίοι στη συνέχεια θα παρέχουν στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης τη νέα θεραπεία, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1623)
Tags:
SARS-CoV-2, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, φάρμακο, φάρμακα, FDA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK